Acasă > Eveniment > Curtea de Apel a decis: Delicoti rămâne primar al comunei Poarta Albă

Curtea de Apel a decis: Delicoti rămâne primar al comunei Poarta Albă

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a câştigat, definitiv şi irevocabil, procesul pe care l-a deschis împotriva reprezentantului Guvernului în teritoriu, după ce anul trecut, în lun mai, prefectul de atunci, Eugen Bola, a semnat ordinul de revocare din funcţie, în urma raportului ANI (Agenţia Naţională de Integritate), care l-a găsit în stare de incompatibilitate.

Delicoti a cerut judecătorilor suspendarea şi anularea ordinului actului administrativ. În februarie, a.c., Tribunalul Constanţa i-a dat câştig de cauză, însă Prefectura a efectuat recurs, la Curtea de Apel.

Astăzi, doi dintre judecătorii completului de judecată al instanţei superioare au respins recursul ca nefondat, iar cel de-al treilea, Claudiu Răpeanu, a admis recursul, casând în tot sentinţa recurată în sensul că a respins acţiunea ca nefondată. Evident, s-a luat în calcul opinia majoritară. Decizia Curţii de Apel Constanţa nu mai poate fi atacată.

Ce spune edilul despre decizia instanţei? „M-am aşteptat să se respecte legea. În primul rând, n-am săvârşit nici o faptă prin prezenţa mea acolo, nici eu, nici colegii mei. Am fost să reprezint o calitate, şi nu cred că sancţiunea asta ar fi trebuit s-o primesc. Iar, în al doilea rând, prefectul nu respectase cadrul legal. Decizia instanţei înseamnă că suntem pe drumul cel bun”, a declarat, pentru Replica, Vasile Delicoti. „E îmbucurător pentru mine că s-a respectat legea şi a fost anulat actul făcut cu încălcarea legii. Sper ca pe viitor colegii mei să nu aibă de suferit aşa cum am avut eu şi comunitatea mea, şi să-şi termine mandatul, pentru că n-au încălcat vreo faptă penală sau civilă. E absurd să-i iei dreptul de exercitarea unui mandat obţinut legal”, a conchis alesul local.

Sursă: replicaonline.ro

Iată soluția pronunțată pe scurt, de magistrații Curții de Apel Constanța:

Solutia pe scurt:

Dec.989/22.09.2014 Cu opinie majoritară. Respinge recursul ca nefondat.red.dec.jud.G.Pulbere/gref.C.Matără Cu opinie minoritară: jud.C.Răpeanu Admite recursul, casează în tot sentinţa recurată în sensul că, respinge acţiunea ca nefondată.Definitivă.
Document: Opinie separată    22.09.2014

Sursă foto: ziuadeconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *