Cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade în Taiwan soldat cu victime

Cel puțin cinci persoane au murit și peste 150 sunt spitalizate, în urma unui cutremur care s-a produs sâmbătă în Taiwan și care a provocat prăbușirea mai multor clădiri, relatează CNN.

ACTUALIZARE 8:00 Cel puțin cinci persoane au fost găsite moarte între dărâmăturile clădirii de 17 etaje prăbușite la Taiwan. Printre morți se numără și un bebeluș de zece luni. Potrivit unor surse, încă 35 de persoane sunt date dispărute.

În jur de 300 de oameni au fost răniți în cutremurul din Taiwan.

Potrivit USGS, seismul a fost unul de suprafață, a avut magnitudinea de moment de 6,4 și s-a produs la numai 10 kilometri adâncime, având epicentrul în sudul Taiwanului, la 39 de kilometri nord-est de orașul port Kaohsiung. Cel mai afectat este orașul Tainan, unde s-a prăbușit un bloc de locuințe cu 17 etaje. Cel puțin 224 de persoane au fost salvate dintre dărâmături, iar peste 150 de victime au fost spitalizate. Cutremurul s-a produs dimineața devreme, înainte de răsărit (vineri, ora 20:00 GMT), și mulți oameni au fost surprinși în somn.

Seismul a fost urmat de cinci replici și s-a simțit peste Strâmtoarea Taiwan, în China continentală.

Un martor ocular a povestit că imobilul în care stătea s-a înclinat la 45 de grade și a reușit să scape sărind pe fereastră de la etajul al doilea.

Peste 1.500 de persoane participă la eforturile de salvare a victimelor, iar în oraș alte șapte clădiri au fost avariate.

Peste 120.000 de locuințe și birouri au rămas fără curent electric.

Tainan este cel mai vechi oraș de pe insulă și are în jur de 1,9 milioane de locuitori. Se află la 48 de kilometri de epicentrul seismului.

https://www.youtube.com/watch?v=PAsy84B82zE

Sursa: digi24.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.