duminică, septembrie 22, 2019
Acasă > Social > Dans, pentru bucuria lor

Dans, pentru bucuria lor

60 de copii de la centre de plasament din Constanța au luat sâmbătă primele cursuri de dans, prin campania „Dăruiește bucurie”. În această lună, micuții vor avea parte și de alte activități care au ca scop integrarea lor în societate.

Aflată la a doua ediție, campania „Dăruiește bucurie”, a făcut încă de la început, fericiți aproximativ 60 de copii care au luat cursuri de dans de la instructori specializați .

“Este prima oară când predau pentru copiii din centrele de plasament. Pot să spun că sunt fericit că învâț atâția copii să danseze, să se integreze în societate”, ne-a declarat Ebit Ersan, instructor de dans.

Inițiativa de a dărui bucurie copiilor fără părinți, aparține Asociației Naționale Cultural-Artistice Total Dance Center. Membri și-au propus să îi sprijine pe copii în procesul de adaptare și integrare la societate, prin activități distractive.

“Acesta este primul pas și sperăm să fie un prilej deosebit pentru ei ca să își descopere calitățile artistice. Să descopere că pot să danseze, că pot să se miște pe tot felul de ritmuri și stiluri și aș vrea să prindă gust de acest lucru și să le oferim un curs gratuit pentru totdeauna”, ne-a spus Corina Tiron, vicepreședintele Asociației Naționale Culturale Art Total Dance Center.

În această lună, micuții din centrele de plasament,  vor avea șansa să participe și la o demonstrație de arte marțiale AIKIDO, vor merge la cinema, vor lua lecții de echitație și vor învăța să se joace la calculator.

„Au fost foarte bucuroși. chiar au fost foarte entuziasmați și au zis că, dacă se poate vor veni și altă dată, cu aceeași plăcere”, a precizat Iuliana Râmboacă, educator.

Campania Dăruiește Bucurie se va încheia pe data de 28 iunie, cu un concert caritabil, iar banii strânși din vânzarea biletelor vor fi direcționați unor copii cu grave probleme de sănătate.

Redactor: Ana-Maria Stancu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *