luni, 10 august 2020
Acasă > Eveniment > Dănuț Căpățână, fost manager al Spitalului Județean Constanța, condamnat pentru luare de mită

Dănuț Căpățână, fost manager al Spitalului Județean Constanța, condamnat pentru luare de mită

capatanaDănuț Căpățână, fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost condamnat la 13 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiuni de luare de mită.

Decizia luată de Tribunalul București nu este definitivă.

Potrivit DNA, în perioada iulie 2009 — mai 2016, în calitate de manager al spitalului, Căpățână a pretins, de la mai mulți reprezentanți de firme, sume de bani în cuantum de aproape 311.000 euro, 28.000 dolari și peste 4,7 milioane lei.

Procurorii spun că “banii au fost primiţi atât în mod direct, cât şi prin intermediul SC Picus Consulting şi patru firme off-shore deţinute de inculpat sau de amici ai acestuia, în schimbul încheierii, derulării în bune condiţii şi plăţii la timp a facturilor aferente contractelor încheiate între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu acele societăţi. Aceste contracte vizau achiziţia de servicii IT şi ulterior de mentenanţă IT, servicii medicale de medicina muncii destinate angajaţilor spitalului, servicii medicale constând în analize de laborator”.

Dănuţ Căpăţână mai are o condamnare de 4 ani şi 4 luni de închisoare.

Decizia a fost luată în august 2016 de Tribunalul Constanţa, într-un dosar în care este acuzat că a fraudat un contract de concesiune a serviciului de producţie, distribuţie şi monitorizare a oxigenului medical din spital.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *