Dănuț Culețu, amendat de ANI

  •  
  •  
  •  
  •  

Agentia Nationala de Integritate i-a amendat, marti, pe toti cei 22 de membri ai Comisiei Juridice din Camera Deputatilor cu 2000 de lei fiecare din cauza ca nu l-au revocat din functie pe deputatul Petre Roman, dupa ce luni le-a transmis o noua solicitare in acest sens, au declarat pentru HotNews.ro surse  parlamentare. ANI a solicitat Camerei pe data de 12 ianuarie revocarea senatorului din functie pe motiv ca a acesta nu a contestat la termen raportul de incompatibilitate. Petre Roman a sustinut atunci ca a depus o contestatie la Curtea de Apel Bucuresti, insa ANI sustine ca a iesit din termenul de 15 zile.

  • ANI i-a solicitat presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, sa constate demiterea de drept din calitatea de deputat a lui Petre Roman, ca urmare a raportului de evaluare ramas definitiv prin necontestare. ANI avertizeaza ca pe seful Camerei ca daca nu va dispune aceste masuri va sesiza Parchetul pentru abuz in serviciu.
  • Potrivit legii de functionare a ANI, “Nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 6 de către persoanele responsabile cu implementarea prevederilor prezentei legi constituie contraventie şi se sanctionează cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeasi sanctiune se aplica si conducătorului entităţii respective, daca acesta nu indeplineste obligatiile prevazute de prezenta lege.”

Agentia Nationala de Integritate a trimis, luni, o noua solicitare Camerei Deputatilor de revocare din functie a deputatului Petre Roman, ca urmare a ramanerii definitive a raportului de evaluare al inspectorilor ANI, prin necontestare, potrivit Mediafax.

Cine sunt deputatii juristi amendati de ANI: Nica Nicolae Ciprian; Nicolescu Theodor Catalin; Schelean Valeria Diana; Andronache Gabriel, Stragea Sorin Constantin; Adam Luminita – Pachel; Cataniciu Steluta Gustica; Culetu Danut; Cupsa Ioan; Fenechiu Catalin; Florea Daniel; Ibram Iusein; Ionescu Aurelian; Manolache Marius; Marocico Ion; Mihailescu Ion Bogdan; Mocioi Niculina; Necula Cosmin; Nicolicea Eugen; Victor Roman; Stefanescu Elena Catalina; Varga Vasile.

Sursa: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *