De ce a plecat Constantinescu la Parlament!?

  •  
  •  
  •  
  •  

„După şedinţă, mă duc la Parlamentul României, unde sunt invitat de Victor Ponta, pentru a ne întâlni cu partenerii chinezi”, a declarat preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la finalul şedinţei de astăzi a Consiliului Judeţean.

Conform unor surse parlamentare, citate de Realitatea TV, Camera Deputaţilor a trimis invitaţii tuturor preşedinţilor de CJ şi primarilor de muncipii reşedinţă de judeţ pentru a asista la discursul premierului chinez. Potrivit aceloraşi surse, au confirmat prezenţa 30 de preşedinţi de CJ şi 29 de primari de municipiu reşedinţă de judeţ.
Aleşii locali vor sta în loje, la plenul reunit pentru discursul premierului chinez, de la ora 16.00. De asemenea, preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, a declarat pentru Mediafax: ,,în asemenea moment istoric important, prezenţa tuturor preşedinţilor de Consilii Judeţene e necesară, pentru că toţi preşedinţii de Consilii vor fi prezenţi, cu excepţia celor plecaţi în străinătate. (..) Acesta este mesajul pe care, în egală măsură, administraţia centrală, reprezentată de Guvernul Ponta, şi administraţia locală, reprezentată de preşedinţii de consilii judeţene, de primarii de municipii reşedinţă de judeţ şi de primarii de oraşe şi comune trebuie să-l dea acestui parteneriat”.
Totdată, pesurse.ro susţine că ,,ordinul de zi la Parlament e Umpleţi cu cineva sala de plen!” deoarece nu se poate pune bază pe promptitudinea parlamentarilor. ,,Astfel PSD a ordonat ca toti parlamentarii in par sa fie prezenti azi la plen. Cu jumatate de gura si la liberali…
Pentru a nu avea surprize cei de la PSD au dat ordin ca toti primarii de mari municipii si sefii de CJ-uri sa fie prezenti la ora 16.00 la Palatul Parlamentului. In functie de necesitati locutile goale vor fi umplute cu functionari parlamentari”, scrie pesurse.ro.
În concluzie, participarea preşedintelui CJC Nicuşor Constantinescu la Parlament va ajuta la asigurarea unui auditoriu cât mai numeros în momentul când premierul Chinei Li Keqiang se va adresa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. În acest context, este puţin probabil ca şeful CJC să apuce să discute cu potenţiali parteneri chinezi pentru dezvoltarea unor proiecte la nivelul judeţului Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *