De ce e bine să bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă

  •  
  •  
  •  
  •  
Este atât de simplu să urmezi acest ritual şi are foarte multe beneficii pentru sănătate. Descoperă de ce e bine să bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă!

Obiceiul de a consuma în fiecare dimineaţă apă cu lămâie este un ritual simplu şi un prim pas pentru a-ţi păstra sănătatea. Potrivit specialiştilor, consumul zilnic de apă cu lămâie are un efect benefic asupra digestiei, favorizează eliminarea excesului de mucus care se formează peste noapte şi stimulează arderea grăsimilor. Şi acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care se întâmplă dacă bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă.

Este un ritual simplu pentru care nu ai nevoie de mai mult de cinci minute. Stoarce o jumătate de lămâie şi toarnă sucul într-un pahar cu apă la temperatura camerei sau călduţă. Această băutură consumată pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă, aduce multiple beneficii pentru sănătate. Iată de ce este bine să bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă:

Are un efect alcalin

Apa cu lămâie ajută la regenerarea ţesuturilor, deoarece are un rol antiinflamator în corp, protejându-l de boli grave.

Îmbunătăţeşte digestia

Potrivit specialiştilor, zeama de lămâie are o structură similară cu sucurile gastrice şi ajută la o eliminare eficientă a toxinelor care se adună în tractul digestiv. Te ajută să mergi la baie dimineaţa, hidratează colonul, stimulează producţia bilei şi previne constipaţia.

Menţine elasticitatea pielii

Lămâile sunt o sursă bună de antioxidanţi care au rolul de a împiedica îmbătrânirea prematură a pielii. Datorită conţinutului bogat în vitamina C şi antioxidanţi, lămâile previn formarea ridurilor şi conferă un aspect luminos tenului.

Te ajută la slăbit

Dacă bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă vei rezista mai uşor în faţa tentaţiilor culinare şi vei avea un metabolism accelerat. Acest lucru te ajută să slăbeşti mai uşor şi să arzi mai multe grăsimi.

Are un efect puternic detoxifiant

Stimulează ficatul să producă mai multe enzime, favorizând astfel eliminarea toxinelor. De asemenea, dacă bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă şi rinichii vor avea de beneficiat de pe urma acestui ritual. Se pare că acest obicei are un efect diuretic şi previne apariţia infecţiilor urinare.

Reduce cantitatea de mucus şi flegmă

Persoanele care consumă multe produse lactate vor avea o producţie mai mare de mucus şi flegmă, în special dimineaţa. De aceea, ar fi bine să bei zilnic apă cu lămâie pentru a reduce formarea mucusului. Mai poţi să înlocuieşti din când în când laptele de vacă cu cel vegetal de soia, orez, ovăz, cocos, migdale.

Împrospătează respiraţia

Pentru că are efect antibacterian, lămâia lasă respiraţia proaspătă şi împiedică formarea bacteriilor în gură.

Dacă vrei poţi să foloseşti un pai pentru a bea apa cu lămâie, lucru care va proteja dinţii de acidul existent în lămâie.

Este bună pentru creier

Deoarece are un conţinut ridicat de potasiu şi magneziu, lămâia s-a dovedit benefică pentru sănătatea celulelor nervoase. Potrivit specialiştilor, consumul de apă cu lămâie aduce beneficii pentru creier, deoarece te ajută în situaţiile de stres şi previne apariţia depresiei. De asemenea, te ajută să te concentrezi mai bine dacă o consumi cu regularitate.

Luptă împotriva cancerului

Având un puternic efect alcalin în corp, apa cu lămâie reduce riscul de formare a celulelor canceroase.

Înlocuieşte cafeaua de dimineaţă

Apa cu lămâie are un efect energizant, de aceea poţi să înlocuieşti cafeaua cu acest ritual pentru a-ţi începe dimineaţa în forţă.

Sursa: eva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *