De la 1 aprilie se introduce coplata

  •  
  •  
  •  
  •  

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu spune că această coplată este stabilită de fiecare spital în parte pe baza aprobării consiliilor de administrație.

EUGEN NICOLĂESCU, Ministrul Sănătăţii, a declarat că “această coplată, care are un interval limită minimă 5 lei maxim 10 lei se percepe de fiecare spital pe baza aprobării consiliilor de administrație, care pot stabili 5,6, maxim 10 lei, iat taxa se percepe o singură dată pe caz externat.”.

Deși coplata este obligatorie, există și excepții.

EUGEN NICOLĂESCU, Ministrul Sănătăţii, a explicat că   “există cazuri exceptate: bolnavii cronici care sunt incluși în programul național de sănătate, care sunt obligați să aibă uneori mai multe internări pe an, atunci ei sunt scutiți. Copiii până la 18 ani, gravidele și lăuzele, pensionarii care au pensie sub 740 lei și mai sunt câteva categorii de persoane cu handicap. De asemenea,  toate internările care sunt considerate de urgenţă, prin UPU, sunt scutite de la coplată.”

De la 1 aprilie, se schimbă şi modul în care vor fi plătiţi medicii de familie. Conform proiectului prezentat public în luna ianuarie de Ministerul Sănătăţii, medicii de familie vor primi 70% pentru pacienţii înscrişi pe liste şi 30% pentru servicii, iar ambulatoriu de specialitate va primi cu 50% mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *