Acasă > Economie > De la 1 iulie, gazele naturale s-au ieftinit cu peste 5%

De la 1 iulie, gazele naturale s-au ieftinit cu peste 5%

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie anunță ieftinirea gazelor cu peste 5% pentru toţi consumatorii în regim reglementat, începând cu 1 iulie.

“Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a aprobat, în şedinţa de luni, 24 iunie 2019, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019.

Astfel, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată”, a precizat ANRE.

Principalul element component al preţului final reglementat, care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale, a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh, reglementat prin prevederile O.U.G 114/2018, cu modificările şi completările ulterioare, se mai arată într-un comunicat al Autorității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *