Acasă > Sport > De la bloc-notes, la carduri clonate. Răducanu, arestat în Mexic

De la bloc-notes, la carduri clonate. Răducanu, arestat în Mexic

Claudiu Răducanu, în vârstă de 37 de ani, fost fotbalist la Extensiv Craiova, Steaua București, Espanyol Barcelona, Arminia Bielefeld, FC Vaslui și alte echipe a fost reținut vineri, în orașul mexican Cancun. Acesta este bănuit că, împreună cu alt conaţional, Gheorghe Papară, 25 ani, ar fi falsificat carduri, asupra lor fiind găsite 60 de bucăţi. Aceştia ar fi încercat să le dea mită poliţiştilor.

Procurorii mexicani au început o anchetă împotriva celor doi pentru fals, uz de fals şi dare de mită. Asupra lor s-a găsit un card al băncii HSBC şi peste alte 60 de carduri, posibil false. Anchetatorii declară că cei doi au retras sume de pînă la 300 de euro. Potrivit presei mexicane, cei doi au încercat să ofere mită poliţiştilor pentru a nu fi arestaţi.

Conform site-ului Gazetei Sporturilor, gsp.ro, procurorul de caz a discutat şi despre celălalt posibil cap de acuzare, spălarea de bani. “Dacă se va dovedi că cei doi sînt vinovaţi şi de spălare de bani, ne declarăm incompatibili şi vom pasa cazul către alte autorităţi. Cei doi au cerut asistenţă diplomatică de la ambasada şi consulatul lor. Suma depusă de fiecare este de 3000 de pesos”, a conchis Alvarez, care a lăsat şi o pistă deschisă, prin care s-ar părea că doar unul dintre cei doi va fi reţinut pînă se finalizează ancheta.

Nu a punctat însă dacă este vorba de Răducanu sau Papară.

“Ştim încă foarte puţine, de aceea nu vă putem da multe detalii”, a afirmat Arturo Alvarez, procuror.

Sursă știre și foto: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *