De la masa de Înviere, la spital

Sute de constănţeni au ajuns la spital cu probleme digestive după ce au făcut abuz de alimente şi alcool în prima zi de Paşte. Friptura de miel, sarmelele, ouăle şi  prăjiturile,  toate consumate în exces au creat probleme digestive ce au necesitat tratament de urgenţă. Mulţi constănțeni au rămas internaţi şi au primit tratament de specialitate.

În ciuda sfaturilor pe care medicii le-au oferit pentru protejarea sănătăţii , în perioada sărbătorilor, constănţenii au exagerat nu doar cu consumul de alimente ci şi cu cel de alcool.

“Numărul de prezentări a fost mult mai mare decât de obicei, pe fondul abuzului de alimente și de alcool. A crescut numărul pacienților cu patologie digestivă. Foarte multe cazuri de colică biliară, pancreatită, foarte mulți pacienți cu boală ulceroasă acutizata. Au fost foarte multi pacienți care au venit la urgență în stare de ebrietate avansată. Să vii la spital să spui că ai băut doar două sticle de vin la masa de Paște, mi se pare puțin exagerat. Tonul cu care ni s-a spus acest lucru a fost lipsit de bun-simț mai ales cand persoana care se prezintă la urgență se află în stare avansată de ebrietate. Abuzul alimentar combinat cu abuzul de alcool, duce la afecțiuni digestive, mai ales pancreatită acută ” ne-a declarat Rodica Tudoran, medic primar – medicină de urgență

Mulţi pacienţi şi-au revenit după câteva ore de la prezentarea la urgenţă, dar nu toţi au fost la fel de norocoşi. Unii au rămas internaţi şi au avut nevoie de tratament intravenos sub supraveghere medicală.

Redactor: ANA-MARIA STANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *