marți, februarie 25, 2020
Acasă > Eveniment > De la șefia DIICOT, în arest preventiv

De la șefia DIICOT, în arest preventiv

Șefa DIICOT, Alina BICA, în arest preventiv. Aceasta este decizia pe care magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au luat-o în această dimineață la solicitarea procurorilor DNA. Alina Bica este acuzată pentru o restituire frauduloasă de 62 de milioane de euro.

Şefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestată, sâmbătă dimineaţă, de instanţa supremă, în dosarul de corupţie în care este cercetată pentru abuz în serviciu, după despăgubirea acordată pentru un teren supraevaluat din Capitală de o comisie de la ANRP din care procurorul a făcut parte. Aceeaşi măsură preventivă a fost dispusă pentru celelalte trei persoane reţinute în acest dosar: Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, şi expertul evaluator Emil Nuţiu, toţi acuzaţi de abuz în serviciu.

Pe 15 octombrie 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în legătură cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafaţă de peste 13 ha, situat în Bucureşti. Gheorghe Stelian ar fi obținut 150 milioane de euro în urma unor restituiri ilegale de terenuri de la ANRP, în timp ce Alina Bica ocupa funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției. Ea fusese desemnată de conducerea ministerului pentru a face parte din comisia de restituire de la ANRP, care a avizat favorabil restituirea către Gheorghe Stelian. Alina Bica a fost numită la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în mai 2013. Recent, şefa DIICOT a apărut în scandalul fotografiilor de la Paris, alături de Elena Udrea.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

După aflarea deciziei instanţei, Bica a venit la arestul Poliţiei Capitalei, sâmbătă dimineaţă, cu un autoturism condus de soţul ei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *