sâmbătă, mai 25, 2019
Acasă > Eveniment > Dealerii de droguri, în vizorul oamenilor legii

Dealerii de droguri, în vizorul oamenilor legii

Acțiune de amploare în vederea depistării producătorilor și dealerilor de droguri. Din câte se pare o mare parte din stupefiantele vândute în campusul Universității din Ploiești erau produse la Constanța dar și în Capitală.

60 de persoane au fost aduse la audieri în urma unor descinderi realizate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Procurorii DIICOT sprijiniți de Brigada de Operațiuni Speciale și Jandarmerie au efectuat nouă percheziții pe raza județelor Constanța, București și Ploiești pentru a destructura o rețea specializată în producerea și distribuirea de substanțe stupefiante.

“Începând cu luna ianuarie 2014 un număr de opt suspecţi, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat de pe raza judeţului Constanţa şi a municipiului Bucureşti  diferite cantităţi  de droguri de risc (aproximativ 300 grame de cannabis), pe care le-au comercializat pe raza judeţului Prahova, cu preponderenţă în incinta campusului universitar U.P.G. Ploieşti.” se arată în comunicatul emis de DIICOT.

Oamenilor legii au găsit într-unul dintre apartamentele percheziționate o adevărată cultură de canabis. Potrivit procurorilor, suspecții vindeau drogurile cu sume ce variau între 50 și 60 de lei pe gram. Mai mult decât atât, cultivatorii erau și consumatori, reținând pentru ei o parte din stupefiantele produse. Se pare că suspecții colaborau și cu 15 cetățeni străini, care facilitau distribuirea drogurilor. Cinci persoane au fost deja reținute și vor fi prezentate Instanței cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Dosarul se află pe rol la Ploiești.

Redactor: Bogdan Bolojan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.