sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Acasă > Educatie > Debut de an la Universitatea Ovidius

Debut de an la Universitatea Ovidius

Începutul de an la Universitatea Ovidius din Constanţa vine şi cu o serie de noutăţi: se va înfiinţa un colegiu cu statut de şcoală postliceală unde se pot înscrie şi cei care nu au luat examenul de bacalaureat. De asemenea, conducerea universităţii doreşte crearea unui senat al studenţilor.

Mii de studenţi s-au adunat cu ocazia deschiderii anului la Universitatea Ovidius. Numărul din ce în ce mai mic de studenţi  a determinat conducerea universităţii  să ia foarte serios în calcul înfiinţarea colegiului care va permite înscrierea absolvenţilor fără diplomă de bacalaureat.

“Consider că este o oportunitate deși este mult discutată sau controversată. Părerea mea este că să luăm ceea ce este bun din aceste colegii și credem că îi vom ajuta pe cei care nu au luat bacalaureatul să își găsească un rost în viață”, ne-a declarat Sorin Rugină, rector Universitatea Ovidius.

Acest tip de colegiu va avea statut de şcoală postliceală şi durata cursurilor se va întinde pe o perioadă de la unu la trei ani. Din păcate pentru cei care sunt încântaţi de o astfel de idee, la final ei nu vor primi o diplomă de licenţă, ci una care să le asteste calificarea profesională. Înfiinţarea unui Senat al studenţilor este o altă noutate ce va fi implementată curând.

“Este greu de legat, de ales, de creat un cadru democratic, pentru ca în Senat, în Consiliul de Administrație, în Comisia de Etică și în celelalte foruri să ajungă cei mai buni care să reprezinte interesele celorlalți, interesul cât mai larg. Și din acest punct de vedere am instituit ca intenție și va ființa Senatul studențesc”, a mai spus Sorin Rugină, rector Universitatea Ovidius

Cei mai numeroşi la deschiderea anului universitar au fost bobocii.

“Sunt din județul Buzău, localitatea Zărnești. Am venit să fiu student la Constanța pentru că aici am un prieten și îmi place, pentru că este frumos și viață la cămin”, ne-a spus un proaspăt student.

“Nu am nicio așteptare. M-am înscris la facultate, dar nu am așteptări prea mari”, ne-a transmis un alt student.

“M-am înscris la facultate ca să învăț, să fac ceva cu viața mea. Am intrat la Informatică, vreau să merg mai departe, să ajung la o companie mare, de succes, sau la o firmă din domeniu, din străinătate”, ne-a zis unul dintre tinerii studenți ai Universității Ovidius din Constanța.

Universitatea Ovidius are în acest an 17 000 de studenţi înscrişi la 16 facultăţi. Numărul de studenţi a scăzut la jumătate faţă de cel înregistrat în urmă cu şapte ani.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *