Decanul Facultății de Medicină din Iași a luat mită veselă de argint

  •  
  •  
  •  
  •  

Procurorii din cadrul DNA Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pe toată durata urmăririi penale față de:

 – AZOICAI DOINA, decan al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicina și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași,  în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de  luare de mită.
 – HAIZOUN EL HOUSSINE, cetățean marocan, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de infracțiunea de dare de mită.
 – AGHA ROMEEN, persoana cu dublă cetățenie, palestiniană și română, cu domiciliul în România, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de  complicitate la dare de mită.

În ordonanțele de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut următoarele:

În ziua de 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen și al altor persoane, Azoicai Doina a primit de la Haizaoun El Houssine, o tavă placata cu argint, potrivit inscripției existente pe aceasta și un ceainic (posibil tot din argint), drept răsplată pentru faptul că, anterior, acceptase, în exercitarea atribuțiilor ce îi reveneau, în calitate de decan al Facultății de Medicină Generală Iași, înscrierea, în cadrul acestei instituții, a fiului lui Haizoun El Houssine.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală  ori de câte ori sunt chemați,

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,

d) să nu depășească limita teritorială a Municipiului Iași decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent,

e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanțele de dispunere a controlului judiciar,

f) să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele lor de existență,

g) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme,

h) să nu efectueze nicio activitate de exercitare a funcției de decan al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iași(în cazul inculpateiAzoicai Doina ).

Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților Azoicai Doina, Haizoun El Houssine și Agha Romeen li s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *