vineri, 7 august 2020
Acasă > Politica > Declaraţie de independenţă la Peştera

Declaraţie de independenţă la Peştera

De astăzi, independența aleşilor locali este la putere în comuna Peştera. 11 consilieri locali PSD şi unul PNL din comună au decis să activeze ca independenţi. Mutarea consilierilor spre independență fără a-şi pierde mandatul este posibilă în baza efectelor ordonanţei de urgenţă care a intrat în vigoare la începutul acestei luni.

Motivul invocat de consilieri este lipsa ajutorului financiar care ar fi trebuit acordat de Consiliul Judeţean Constanța. În ultimii ani, comuna Peşteră a fost victima naturii, mai multe inundaţii abătându-se asupra localităţii, distrugând case, drumuri şi poduri.  Totodată, situaţia deplorabilă a drumului judeţean 223B care face legătura între Peştera şi Ivrinezu Mare şi lipsa de implicare a autorităţilor judeţene, i-a determinat pe consilieri să recurgă la această măsură în semn de protest.

Consiliul Local Peştera este format din 13 consilieri. Dacă cei 12 consilieri au optat pentru independenţă, cel de-al 13-lea consilier din partea PP-DD, a decis să rămână sub umbrela partidului. Şi asta, cu toate că, în prealabil, a menționat că şi-ar dori şi el independența, dar cu 10 minute înainte de conferinţa consilierilor, s-a răzgândit.

În urma acestor demisii, PSD-ul va rămâne şi fără organizaţie în comuna Peştera.

Redactor: Silviu Calotă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *