Acasă > Eveniment > Declarații contradictorii

Declarații contradictorii

Amanunte socante ies la iveala in cazul incendiului petrecut in urma cu doi ani, intr-un restaurant din Constanta, tragedie in care si-au pierdut viata trei tinere. George Karam, patronul localului, a dat primele declaratii in fata magistratilor, afirmând că nu el le chemase pe fete la munca in seara respectiva si că nici nu stia ca ele se afla in mansarda. Marturia lui  a starnit un val de revolta in sala de judecata. Rudele fetelor care au pierit in incendiu spun ca afaceristul minte ca sa scape basma curata. In sala de judecată, George Karam a declarat ca in seara tragediei fetele nu ar fi fost chemate la restaurant, pentru ca anulase programul artistic. Omul de afaceri pretinde acum că ar fi anuntat chiar si formatia ce urma sa cante in seara respectiva sa nu mai vina. Mai mult in momentul in care mansarda a fost cuprinsa de flacari, afaceristul nu ar fi stiut ca Mihaela Tucă, Nicoleta Vasilițeanu si Nicoleta Cengher erau captive in camera improvizata. Marturiile indurerate ale rudelor sunt sustinute si de rechizitoriul intocmit de procurori. Declaratiile martorilor de la dosar il contrazic pe George Karam.

 „Cengher Nicoleta a venit în jurul orelor 21. Dansatoarele nu veniseră încă: Nicoleta a rămas cu noi la prima masă, până a cântat. Pe la ora 21.30, au venit Vasiliţeanu şi Buirencu care au mers la bar, au luat două doze de suc şi apoi au mers sus, în mansardă, la vestiarul unde se schimbau. Apoi, Nicoleta Cengher, care a cântat două-trei melodii, încheindu-şi programul la 22.45, a mers sus la mansardă.” – Martor

Declaratiile socante facute de patron au continuat. Le-a povestit magistratilor ca el a gasit-o pe una din fete cazuta pe scari, lesinata, singura supravietuitoare de altfel, iar apoi a lasat sa se inteleaga ca interventia pompierilor a fost defectuoasa.

  „La un sfert de oră după ce au venit pompierii, am constatat că nu au ajuns cu apa sus deoarece furtunul lor era spart, iar toată apa curgea pe stradă.” George Karam – mărturie

 La finalul audierilor, care au durat mai bine de patru ore, Karam a evitat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor, insa mamele si rudele celor trei fete care si-au pierdut viata si-au arat indignarea fata de declaratiile patronului.Karam a recunoscut in fata magistratilor ca amenajarile facute la restaurant, in speta ridicarea unei mansarde in care fetele isi aveau vestiarul,  au fost facute fara nici un fel de autorizatie de constructie, insa a considerat ca nu este nevoie de asa ceva. Urmatorul termen a fost stabilit pentru 14 aprilie, data la care vor fi audiati si ceilalti inculpati din dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *