sâmbătă, 29 februarie 2020
Acasă > Politica > Declarații după remaniere

Declarații după remaniere

Guvernul numără patru noi miniștri, de astăzi. În urma nominalizărilor Partidului Național Liberal, Teodor Atanasiu va ocupa fotoliul la Economie, Eugen Nicolaescu va fi ministrul Finanţelor, Cristian Buşoi va conduce Ministerul Sănătății și Klaus Johannis va ocupa funcțiile de vicepremier şi ministru de Interne.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că aşteaptă de la Teodor Atanasiu, propus pentru funcţia de ministru al Economiei, să construiască rapid, împreună cu premierul şi viitorul ministrul de Finanţe, Eugen Nicolăescu, soluţii pentru Roşia Montană şi pentru regimul exploatărilor.

“Aştept şi aşteptăm de la domnul Atanasiu, un om cu experienţă ministerială la Ministerul Apărării şi în fruntea AVAS, să atace marile probleme care ţin de privatizări, marile probleme şi marile proiecte care ţin de perspectiva reindustrializării României, să construiască împreună cu colegii de Guvern, cu premierul, ministrul Finanţelor, formule rapide şi eficiente pentru soluţii la marile dosare economice, între care Roşia Montană, între care regimul exploatărilor în general şi aşa mai departe”, a spus Antonescu.

La rândul său, Atanasiu a afirmat că rolul său va fi de a implementa politicile publice liberale, care pot duce la recuperarea decalajelor economice faţă de celelalte ţări.

“Într-o ţară precum România, care trebuie să recupereze decalaje majore, politicile publice în domeniul economic nu pot fi decât liberale. De aceea, rolul meu este mai simplu: nu pot decât să aplic aceste politici”, a declarat Teodor Atanasiu.

În ceea ce-l privește pe vicepremierul Klaus  Iohannis, acesta a afirmat că a acceptat funcțiile oferite în Guvern,  precizând că nu este dispus deocamdată să renunțe la Primărie, decât dacă lucrurile vor merge bine în Guvern.

“Nu sunt dispus să renunț foarte ușor la primărie. Există antecedente (…), un fost primar general care a putut să fie în același timp și prim-ministru și bine a făcut. Dacă în Guvern — fiindcă nu știu cum voi reacționa, n-am fost încă niciodată membru al Guvernului, cum au fost colegii mei — dacă lucrurile acolo vor funcționa bine și spre mulțumirea partidului, atunci evident, la un moment dat va trebui să renunț la calitatea de primar”, a spus Iohannis.

Vicepreședintele PSD, Dan Șova, a declarat că, pentru a putea fi pusă în practică propunerea PNL, structura Guvernului ar trebui schimbată.

“Cei propuși sunt oameni competenți și posibila cooptare a acestora în echipa guvernamentală poate fi benefică. Dar toate aceste propuneri trebuie discutate și în cadrul USL. Deși propunerile aparțin Partidului Național Liberal, ultimul cuvânt îl va avea primul-ministru Victor Ponta”, a declarat Dan Șova.

Cât despre Andrei Gerea, fost ministru al Economiei, acesta va rămâne în continuare deputat PNL, potrivit declarațiilor lui Crin Antonescu.

Redactor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *