sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Ultima ora > Defibrilatoare la aeroportul Otopeni

Defibrilatoare la aeroportul Otopeni

Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni are, de miercuri, 18 iunie, două defibrilatoare automate pentru cazurile de stop cardiorespirator, în condițiile în care, în medie, o dată pe săptămână este o aterizare de urgență medicală, iar traficul de călători depășește anual 7,5 milioane.

“Este un pas timid montarea acestor două defilibratoare în aeroport. Toate aeroporturile din vestul Uniunii Europene au defibrilatoare automate pentru cazurile de stop cardiorespirator. Defibrilatorul semiautomat este un instrument sigur, el interpretând ritmul cardiac și acționând numai dacă este nevoie”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Secretarul de stat a spus că astfel de aparate au fost utilizate la început de către pompieri, care fără să știe să interpreteze ritmul cardiac, au putut să pună electrozii, să apese pe aparat, iar acesta, după ce făcea analiza, arăta dacă este necesar șocul electric.

“Ulterior, s-a decis că oricine poate face această treabă fără să aibă o pregătire specială, putând fiind îndrumați prin telefon. De fapt, aparatul dictează pașii care trebuie urmați. Astfel, s-au salvat foarte multe vieți. Un exemplu pe care îl dau frecvent americanii este montarea defibrilatoarelor semiautomate în cazinourile din Las Vegas – unde oamenii pot face stop cardiorespirator atât de bucurie, cât și de tristețe -, care au redus mortalitatea după stop cardiac cu 40-50 la sută”, a adăugat Arafat.

Sursă: reporterntv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *