Dela 1 iunie, restaurantele ar putea funcționa la capacitate maximă, pentru persoanele vaccinate anti-COVID. Premierul Florin Cîțu, despre măsurile de relaxare

  •  
  •  
  •  
  •  

Premierul Florin Cîțu a declarat, astăzi, că de la  1 iunie, restaurantele și hotelurile ar putea funcționa la 100% din capacitate, pentru persoanele vaccinate anti-COVID.

Prim ministrul a vorbit despre măsurile de relaxare care vor fi luate la începutul verii.

Tot de la 1 iunie,  se va putea renunța la purtarea măștii de protecție pe plajă sau în drumețiile pe munte.

De asemenea, pentru persoanele vaccinate ar putea fi permise evenimentele private.

”Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, etc., putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate.  Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe “, a spus premierul care a subliniat că este nevoie de atingerea țintei de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

În ce priveşte renunţarea la purtarea măştii în aer liber, Florin Cîţu a declarat că acest lucru ar putea fi luat în calcul după 1 august.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *