Delegaţie româno – letoniană în vizită la Cumpăna

  •  
  •  
  •  
  •  

Sala de şedinţe din cadrul Primăriei Cumpăna a găzduit astăzi o conferinţă în cadrul Proiectului Comenius Regio, derulat de administraţiile publice locale din localităţile Vulcana-Băi ( Dâmboviţa) şi Jekabpils din Letonia. Delegaţia româno – letoniană a fost condusă de Emil Draghici – preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, primarul comunei Vulcana Băi, şi a cuprins 15 persoane. Aceasta a ajuns în Cumpăna, după ce ieri a fost în vizită în comuna Luncaviţa din judeţul Tulcea.
Comenius Regio este prima componentă a Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, se adreseaza instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat şi private (de la gradinite la scoli postliceale) şi tuturor membrilor comunităţii educaţionale care îşi desfăşoară activitatea în acest sector: elevilor, tuturor categoriilor de personal didactic, precum şi autorităţilor locale, asociaţiilor de părinţi sau ONG-urilor care activează în domeniul educaţional.
Acţiunea a avut ca obiective printre altele: promovarea dimensiunii europene în educaţie prin activităţi de cooperare între autorităţile locale şi regionale cu rol în educaţie; sprijinirea schimbului de bune practici între regiunile implicate in parteneriat; dezvoltarea instrumentelor privind cooperarea sustenabilă, precum şi oferirea responsabililor din sistemul administrativ a posibilităţii cunoaşterii experienţei educaţionale europene.

Rezultatele pe plan local s-au văzut

De altfel, reprezentanţii comunei Cumpăna au organizat în data de 23 septembrie 2013 o conferinţă de presă în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele intermediare din cadrul proiectului Comenius Regio „Echilibrul între inteligenţă, emoţii şi fericire – provocare a tinerilor de azi într-o societate europeană instabilă”. La eveniment au particpat managerul proiectului, prof. dr. Răducu Popescu, prof. Dimitra Bechlikoudi – coordonator al proiectului din Grecia, Dimitrios Lianos – reprezentant al Directoratului Învăţământului Secundar din Pireu alături de şase cadre didactice din Grecia, inspectorii şcolari pentru
proiecte educaţionale din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, dar şi reprezentanţi ai World Vision.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *