vineri, septembrie 20, 2019
Acasă > Comunicate > Delfin eșuat la Eforie Sud

Delfin eșuat la Eforie Sud

Marți, 4 martie 2014, pescarii din rețeaua de monitorizare Mare Nostrum au observat  un delfin eșuat pe plaja de la Eforie Sud. Este cel de-al treilea caz anul acesta și este vorba despre o femelă de marsuin (Phocoena phocoena relicta) de 125 cm lungime.

Din cauza faptului că mamiferul se afla în stare avansată de descompunere, cauza morții nu a putut fi stabilită precis, deoarece nu s-a putut efectua necropsia. Marian Paiu, coordonatorul proiectelor dedicate delfinilor la Mare Nostrum este de părere că moartea a survenit din cauze naturale.

Rămășițele delfinului au fost transportate la o firmă specializată în incinerarea cadavrelor de animale.

Această activitate face parte din proiectul intitulat “Monitorizarea delfinilor din Marea Neagră”, ediţia 2014, susţinut financiar de către DB Schenker și de Campania „Adoptă un delfin”, care continuă la Mare Nostrum și anul acesta.

Dacă osbervați un delfin eșuat, contactați-ne la numerele de telefon 0241 612 422 sau  0763255731, iar pe site-ul www.delfini.ro  găsiți formularul on-line prin intermediul căruia ne puteți trimite informații cu privire la delfini (vii sau morți).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *