Acasă > Comunicate > Delfin eşuat la Mangalia

Delfin eşuat la Mangalia

În urma unei sesizări din partea rețelei noastre de monitorizare și a dispeceratului Apelor Române, echipa Mare Nostrum a intervenit luni, 3 februarie 2014, în zona din spatele spitalului municipal  din Mangalia, pentru identificarea unui delfin eșuat.

Acesta, o femelă tânără, din specia Tursiops truncatus ponticus (popular – afalin), prezenta urme de prindere în plasă în zona rostrului (bot) și avea o funie legată de înotătoarea codală.

Cu o lungime de  145 cm, mamiferul se afla în stare avansată de descompunere, ceea ce nu a permis efectuarea necropsiei.

Ulterior examinarii, cetaceul a fost predat autorităților competente.

Este cel de-al doilea caz de eșuare pe litoralul românesc înregistrat de Mare Nostrum în acest an.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul programului “Monitorizarea și conservarea delfinilor din Marea Neagră”, susținut financiar de DB Schenker și campania „Adoptă un delfin”.

Dacă osbervați un delfin eșuat, contactați-ne la numerele de telefon 0241612422 sau 0763255731, iar pe site-ul www.delfini.ro  găsiți formularul on-line prin intermediul căruia ne puteți trimite informații cu privire la delfini (vii sau morți).

Cei care doresc să sprijine salvarea delfinilor din Marea Neagră pot direcționa 2% din impozitul pe venit sau prin intermediul campaniei Adoptă un delfin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *