luni, 10 august 2020
Acasă > Sanatate > Demiteri în masă la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud!

Demiteri în masă la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud!

În urma unei decizii a Consiliului Județean Constanţa, Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud a ajuns în subordinea Spitalului Județean Constanța în urmă cu aproximativ trei luni. Atunci autoritățile au susținut că nimeni nu va fi demis și că tot personalul medical își va continua activitatea  fie la Spitalul Județean, fie la cel din Eforie Sud.  Intenția autorităților de a transforma un Spital de Ortopedie cu istorie și cu notorietate într-un centru de recuperare începe să devină realitate.  Blocul operator în care medicii ortopezi au realizat mii de intervenții chirurgicale complexe, de-a lungul a zeci de ani, a fost desființat, singurii care își mai au rostul în această unitate sunt cei de la Recuperare, care sunt nevoiți să lucreze la temperaturi scăzute, căldura fiiind asigurată de câteva radiatoare.

„Ne anunță că mai avem 20 de zile de preaviz după care suntem concediați din Spitalul de Ortopedie pe care l-am servit timp de zeci de ani. În această situație sunt șase medici ortopezi primari.” a declarat doctorul Toma Cucu, medic primar Ortopedie.

Vorbim de șase medici care sunt cunoscuți în întreaga țară, care au realizat intervenții de mare complexitate, în condiții minime, și cu toate acestea conducerea Spitalului Județean Constanța renunță la ei printr-o simplă notificare care argumentează totodată motivele demiterii.

„Lipsurile menționate în notificare nu sunt prezente în fapt în spitalul nostru. Ceea ce ne lipsește într-adevăr din punct de vedere epidemiologic este ventilația artificială cu filtrare în flux laminal, dar după știința mea, numai secția de Ortopedie care s-a înființat în urmă cu un an are acest sistem. Nicio altă secție din vreun spital constănțean nu are această ventilație.” a spus doctorul Toma Cucu, medic primar Ortopedie.

Acum, în loc să vedem medici și asistente  pe holuri, îi vedem pe muncitorii care lucrează la schimbarea mobilierului sau a instalațiilor, astfel încât așa numitul Spital de oase să devină simplă secție de recuperare medicală.  Dezamăgit de hotărârea conducerii spitalului, medicul Toma Cucu se gândește să atace în instanță , decizia de demitere.

„Acord foarte mare atenție aspectelor legale. Am luat deja legătura cu o casă de avocați pentru a vedea care sunt metodele de acțiune în justiție. O să las specialiștii în Drept să acționeze pentru că nu vreau ca prin declarațiile mele să perturb ancheta. ” a precizat doctorul Toma Cucu, medic primar Ortopedie.

Echipa Litoral TV a contactat  conducerea Spitalului Județean Constanța însă până la această oră nu a primit niciun răspuns.

Autor: Paula Arhip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *