Deputatul Cătălin Teodorescu, audiat de procurorii DNA

 Deputatul PNL Cătălin Teodorescu, urmărit penal de DNA în dosarul privind despăgubirile acordate de ANRP, este audiat din nou, joi, de procurorii anticorupție, anunță Realitatea Tv. Plenul Camerei Deputaților a aprobat miercuri cererea DNA de încunviințare a arestării preventive a deputatului liberal Ioan Oltean, însă a respins-o pe cea a liberalului Cătălin Teodorescu. Ambii deputați sunt urmăriți penal de DNA în dosarul ANRP. 

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost adus pe 26 noiembrie cu mandat la DNA, pentru a fi audiat în dosarul Mihai Rotaru, după ce a fost ridicat de pe aeroport. Rotaru este beneficiarul despăgubirii de 109 mil. lei, procurorii afirmând că terenul în cauză a fost supraevaluat cu peste 87 mil. lei.

Potrivit comunicatului DNA, Teodorescu, membru în comisia ce stabilea despăgubirile, împreună cu alți inculpați ce făceau parte din aceeași comisie (Dumitrean Nicoleta Crinuța – Președinte, Diacomatu Sergiu Ionuț, Teodorescu Cătălin Florin, Baciu Remus Virgil, Marko Attila, Constantinovici Rodica și Alexandru Lăcrămioara) prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu au aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafață de 61.857 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire cesionarului Rotaru Mihai.

Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat, apreciază procurorii.

Suma platită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011.

Rotaru Mihai, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei cu 750.000 euro.

Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce condusese și la inițierea unui proces în instanță.

De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relații cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai și cu președinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuța, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului.

În schimb cesionarul Rotaru Mihai i-a remis lui Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii, mai acuza DNA.

Sursa: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *