miercuri, ianuarie 22, 2020
Acasă > Comunicate > Deputatul independent Mihai Tararache a depus amendamente la Legea bugetului pe anul 2014

Deputatul independent Mihai Tararache a depus amendamente la Legea bugetului pe anul 2014

Deputatul independent Mihai Tararache a depus amendamente la Legea bugetului pe anul 2014. Deputatul constantean a cerut, prin aceste amendamente, suplimentarea bugetului Educatiei pentru a putea tinde spre acea tinta propusa in Pactul pentru Educatie: 6 % din PIB pentru educatie si 1 % pentru cercetare. Acesta considera ca subfinantarea cronica a acestui domeniu extrem de important va afecta in mod ireparabil viitorul Romaniei.

Mihai Tararache a mai cerut alocarea de sume pentru promovarea turistica a municipiului Constanta, a orasului Navodari si a judetului Constanta. Turismul reprezinta, in opinia deputatului constantean, un sector cu un potential de crestere enorm, cu beneficii atat pentru economia locala cat si pentru economia Romaniei.

Un amendament la care tine foarte mult prevede alocarea de fonduri pentru construirea si dotarea unui spital in Navodari, despre care se vorbeste de foarte multi ani si care reprezinta un proiect vital pentru comunitatea din Navodari si din localitatile invecinate.

In cele aproape 100 de amendamente depuse acesta a solicitat alocarea de fonduri pentru obiective importante de investitii: asfaltare, retele de apa, retele de canalizare, reparatii de scoli, achizitia de ambulante pentru mediul rural – in orasul Navodari, comunele Lumina, Corbu, Cogealac, Nicolae Balcescu, Mihai Viteazu, Sacele, Istria.

Toate aceste solicitari, au fost motivate prin identificarea surselor de finantare, prin diminuarea bugetelor mamut ale altor ministere. Ele cuprind nevoi reale ale judetului Constanta si ale localitatilor mentionate. Sper ca majoritatea covarsitoare a USL sa lase deoparte lupta politica si sa treaca la fapte, sa inteleaga ca nevoile oamenilor sunt mai presus de interesele de partid.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *