vineri, ianuarie 17, 2020
Acasă > Politica > Deputatul Mihai Lupu laudă guvernarea de un an a USL

Deputatul Mihai Lupu laudă guvernarea de un an a USL

Vicepreședintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Mihai Lupu, a depus la Camera Deputaţilor o declaraţie politică în care a apreciat primul an de guvernare USL ca fiind „un an de bilanţ pozitiv”. Parlamentarul liberal a amintit câteva realizări punctate de cele două guverne ale USL: „în primul rând, reîntregirea integrală a salariilor bugetarilor şi repararea nedreptăţii sau, mai bine zis, a ilegalităţii, făcută de fostele guverne ale PDL pensionarilor! Apoi, deblocarea majorităţii programelor europene, care fuseseră blocate de către Comisia Europeană, în urma neregulilor constatate în perioada guvernărilor PDL, dar şi dublarea ratei de absorbţie a fondurilor europene. De asemenea, sunt importante de menţionat şi modificările semnificative aduse legii retrocedării proprietăţilor, modificări care au rolul de a simplifica procesul de despăgubire a foştilor proprietari, dar şi de a eradica mafia samsarilor imobiliari!”, a menţionat Lupu.
În aceeaşi declaraţie politică, deputatul liberal face referire şi la măsurile din domeniul economic. „Putem vorbi atât despre acele măsuri de simplificare şi de modernizare a sistemului fiscal din România, cât şi despre altfel de măsuri întreprinse de noi, adică despre cele care au rolul de a stimula creşterea economică, dar şi de a crea noi locuri de muncă!”. În acest context, reprezentantul PNL face referire la „recentele decizii ale Guvernului USL în privinţa bugetării pentru anul 2013, a Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri sau aprobarea unui alt proiect de Hotărâre de Guvern care va  veni cu siguranţă în sprijinul IMM-urilor, deoarece acesta are în vedere acordarea  unui grant de până la 200.000 euro”.
Nu în ultimul rând, liderul PNL Constanța consideră că „mai sunt foarte multe lucruri de făcut şi că acestea reprezintă doar câteva dintre promisiunile făcute electoratului pe care am reuşit deocamdată să le transpunem în realitate prin cele două guverne ale USL”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *