vineri, 14 august 2020
Acasă > Eveniment > Deputatul Mircea Roșca, reținut pentru fapte de corupție

Deputatul Mircea Roșca, reținut pentru fapte de corupție

Deputatul liberal Mircea Roșca, cercetat de către procurorii DNA pentru fapte de corupție, a fost reținut, miercuri noapte, după ce a fost audiat peste două ore la sediul DNA Ploiești, transmite Mediafax. Ulterior, Mircea Roșca a fost dus în arestul IPJ Prahova, de la Câmpina.

Avocatul Alexandru Șerban a declarat că clientul său este nevinovat. Potrivit acestuia, alte două persoane cercetate în dosarul de corupție al lui Mircea Roșca, respectiv Diana Dumbravă, secretar la Primăria Azuga, și Gabriel Popescu, consilier local în Consiliul Local Azuga, sunt puși sub control judiciar.

Mircea Roșca a ajuns, miercuri seară, la sediul DNA Ploiești, însoțit de către avocatul său, după ce, în cursul aceleiași zile, a asistat la perchezițiile făcute de către procurori la domiciliul său din Comarnic, județul Prahova.

Cu o zi în urmă, Camera Deputaților încuviințase cererile de percheziție, reținere și arestare, în dosarul în care Mircea Roșca este acuzat de fapte de corupție, după ce a fost denunțat de un om de afaceri din Comarnic.

Deputatul PNL Mircea Roșca este cercetat de DNA Ploiești pentru două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, în 2011, când era vicepreședinte al organizației județene Prahova a PNL, Roșca “a pretins de la un denunțător suma de 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Popescu Gabriel Stelian și asupra celorlalți membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri pe raza localității respective de către firma denunțătorului”.

Din cei 20.000 de euro, Mircea Roșca ar fi primit, prin intermediul lui Gabriel Popescu – președintele PNL Azuga , 5.000 de euro, iar 11.000 de euro “au fost folosiți în interesul formațiunii politice pe care o conducea de la nivel județean”, susține DNA.

Pe de altă parte, în perioada 2011-2014, același Mircea Roșca ar fi intervenit pe lângă factorii de decizie din instituții publice din județul Prahova, respectiv Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești și Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat – Sucursala pentru Reprezentare și Protocol Sinaia, în vederea atribuirii către societățile deținute de vărul său, omul de afaceri Adrian Rotilă, a unor contracte de achiziții publice.

În schimbul acestor “intervenții”, susțin procurorii anticorupție, Roșca ar fi primit de la Rotilă aproximativ 90.000 de lei, construcții în valoare de 35.418,39 lei și folosința unui autoturism marca Audi A8.

În același dosar sunt cercetați, sub control judiciar, președintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, acuzat de dare de mită, și Diana Dumbravă, secretara primăriei din acest oraș, acuzată de luare de mită.

Omul de afaceri Adrian Rotilă, vărul lui Mircea Roșca, este cercetat, tot sub control judiciar, pentru cumpărare de influență. Acesta a fost reținut în 11 noiembrie și eliberat o zi mai târziu, după ce instanța supremă a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventivă.

Roșca, Dumbravă și Rotilă au fost audiați în 11 noiembrie la DNA Ploiești.

Mircea Roșca, în vârstă de 40 de ani, este membru al Partidului Național Liberal din 1997, iar din 2011 conduce filiala județeană Prahova a PNL, fiind deputat la primul mandat, ales în colegiul Valea Prahovei.

Sursa. Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *