Deputatul PSD Liviu Pleșoianu cere demiterea Laurei Codruța Kovesi

  •  
  •  
  •  
  •  

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu îi solicită ministrului Justiției, Tudorel Toader, să o demită pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Social-democratul apreciază că este necesară revocarea din funcție a lui Kovesi deoarece aceasta afectează grav, prin comportamentul său, independența justiției și imaginea Direcției Naționale Anticorupție.

“Domnule Tudorel Toader, ca ministru al Justiției, vă revine îndatorirea de a veghea atât la respectarea independenței justiției, cât și la buna conduită și justa conducere a instituțiilor din aria dumneavoastră de lucru, instituții care trebuie să garanteze prin activitatea lor vigoarea statului de drept. Vă atrag atenția, în acest sens, asupra faptului că procurorul-șef al DNA, doamna Laura Codruța Kovesi, afectează grav prin comportamentul său atât imaginea instituției pe care o conduce, cât și imaginea justiției românești în ansamblul său”, spune deputatul PSD.

Pleșoianu reacționează dur la refuzul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a se prezenta în faţa Comisiei parlamentare de anchetă pentru alegerile din 2009, constituită după dezvăluirile făcute de jurnalistul Dan Andronic.

Acesta a declarat că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea.

Andronic a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

“Din două — una. Fie evenimentul a fost privat, iar atunci doamna Kovesi e obligată să demisioneze în baza propriilor declarații — ‘niciodată nu mă văd cu politicieni, cel puțin în timpul liber’. Fie evenimentul nu a fost privat, ci a constat într-o întrunire în interes de serviciu, iar atunci ministrul Justiției, onest și responsabil, având înainte de toate datoria de a veghea la respectarea independenței justiției și la buna și corecta funcționare a instituțiilor din aria sa de activitate și competență administrativă, are ca unică opțiune — solicitarea revocării din funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi. Măsura se impune cu necesitate și celeritate! Altminteri, ar rezulta că Ministerul Justiției ar accepta, conștient și voluntar, ca independența justiției, imaginea justiției în ansamblu său, precum și independența și imaginea Ministerului Public și a Direcției Naționale Anticorupție să fie grav și greu remediabil afectate”, afirmă Liviu Pleșoianu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *