sâmbătă, ianuarie 25, 2020
Acasă > Eveniment > “Desant american” la Constanța

“Desant american” la Constanța

Un convoi de tehnică militară americană se îndreaptă către Baza Aeriană Mihail Kogăniceanu, anunță cotidianul Adevărul. Zeci de tancuri şi blindate sunt programate să ajungă acolo în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Şase nave de război NATO au intrat în Marea Neagră Convoiul militar american a intrat în România prin vama Curtici.  Tancurile şi maşinile blindate sunt îmbarcate în trenuri şi au parcurs cea mai mare parte a traseului până la Constanţa pe calea ferată.

Tancurile şi blindatele ar putea fi debarcate fie în Portul Constanţa şi apoi vor merge la bordul unor maşini de transport sau chiar pe şenile până la Kogălniceanu. O altă variantă este transportul lor până aproape de bază pe calea ferată şi apoi pe drumul naţional care face legătura din Constanţa şi Hârşova.  Dacă va fi aleasă această a doua variantă, circulaţia în zonă ar putea fi blocată timp de câteva ore în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Mişcarea de tehnică militară apare ca urmare a unei aplicaţii care este pregătită în această perioadă în Dobrogea.  Totodată, şase nave de război, printre care şi una americană au ajuns vineri dimineaţă în Portul Constanţa. Vasele vor lua parte luni la un exerciţiu în Marea Neagră.

Gruparea navală NATO Standing Maritime Group-2 (SNMG-2), care se află în Marea Neagră în luna martie, este alcătuită din patru fregate (Canada, Turcia, Italia şi România), un crucişător (SUA, nava comandant) şi o navă auxiliară (Germania). Forţele Navale Române sunt reprezentate în grupare de fregata Regina Maria, cu un elicopter la bord, iar celelalte nave sunt: crucişătorul USS Vicksburg, fregatele HMCS Fredericton, TCG Turgutreis, ITS Aliseo şi nava auxiliară FGS Spessart.

Sursă: material preluat de pe adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *