sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Desant româno-american pe plaja de la Capul Midia. Lansări de rachete antiaeriene și trageri cu obuziere

Desant româno-american pe plaja de la Capul Midia. Lansări de rachete antiaeriene și trageri cu obuziere

trageri de luptaForțele Navale Române organizează exercițiul bilateral româno-american SPRING STORM 17.

La acesta vor lua parte, în perioada 16-22 martie, 1.200 de militari români și americani, care se vor antrena în cadrul raioanelor maritime ale Mării Negre și în zona de litoral de la Capul Midia.

Exercițiul cuprinde acțiuni complexe de apărare a litoralului românesc și a zonelor urbane, cu sprijin naval, terestru și aerian.

“Sâmbătă, 18 martie, sunt programate secvențele de debarcare a detașamentelor de infanteriști marini români și americani de la bordul navei americane de desant USS Carter Hall (LSD-50). Pe mare, forțele de debarcare vor fi atacate de navele purtătoare de rachete Zborul și Lăstunul, iar fregata Regele Ferdinand, corveta Contraamiral Macellariu și dragorul maritim Slt. Lupu Dinescu vor simula sprijinul acțiunilor de desant și de respingere a atacului. Secvențele aeriene vor fi asigurate de două avioane MIG 21 Lancer ale Forțelor Aeriene Române.

La manevre mai participă un elicopter Puma Naval, o ambarcațiune rapidă pentru scafandri, un detașament de scafandri EOD și o companie a Batalionului 307 Infanterie Marină.

În plus, Forțele Aeriene Române asigură un elicopter Puma și un avion SPARTAN C 27, Forțele Terestre trimit un pluton de infanterie, două transportoare blindate de recunoaștere, iar Garda de Coastă intervine cu o navă de patrulare. Partenerii americani participă și cu o companie de infanterie marină și o echipă de suport logistic a Forțelor Navale ale SUA din Europa.

Luni, 20 martie, sunt programate lansări de rachete antiaeriene STINGER, trageri cu obuziere de 82 mm și cu armamentul de infanterie, în Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA) de la Capul Midia”, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

Exercițiul SPRING STORM 17 are ca scop creșterea interoperabilității dintre militarii români și americani, precum și perfecționarea deprinderilor militarilor în conducerea și executarea unei operații întrunite amfibii.

 

One thought on “Desant româno-american pe plaja de la Capul Midia. Lansări de rachete antiaeriene și trageri cu obuziere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *