Acasă > Administratie > Descentralizarea, un subiect fără sfârșit…

Descentralizarea, un subiect fără sfârșit…

Descentralizarea, pare un subiect fără final. Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, încă se luptă să obțină în subordinea consiliulului, administrația porturilor din Tulcea și Sulina, înainte de descentralizare.

“Eu cred că singura șansă ca noi, așa cum am spus eu, să ne recăpătăm drepturile asupra a tot ceea ce se întâmplă în județ este să se producă această descentralizare și regionalizare în țara românească. Dacă această descentralizare se va și întâmpla probabil că vom avea șansa ca multe din activitățile economice care se întâmplă, pe care le fac alții din alte județe pe teritoriul județului Tulcea, să revină la tulceni.” a declarat Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea.

Este bine cunoscut ”războiul” istoric pe care Consiliului Județean Tulcea îl are cu APDM Galați și cu AFDJ Constanța. Președintele CJ, Horia Teodorescu este de părere că cele două instituții au monopolizat multe dintre activitățile economice, în mod special, cele care sunt aferente parcursului Dunării de la Galați până la Sulina.

“Noi am avut o discuție pe această temă cu AFDJ-ul, pentru că bătălia noastră primordială, nu poți să faci un război pe mai multe fronturi pentru că riști să-l pierzi, a fost cu APDM-ul pe bătălia porturilor din județul Tulcea, care urma să se producă dacă descentralizarea avea și ea o finalitate.” a spus Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea.

Teodorescu, își dorește să obțină porturile Tulcea și Sulina, înaintea descentralizării.

“Încercăm, așa cum se fac demersuri acum pentru Tabăra Babadag, pentru Casa Albastră, pentru Sala Sporturilor și altele, să le transferăm din portofoliul Ministerului Tineretului și Sportului în portofoliul județului Tulcea, lucru care sper să se întâmple cât de curând. Așa vom încerca să facem și cu porturile. ” a afirmat Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea.

Dacă cele două porturi vor intra în subordinea Consiliului Județean, HoriaTeodorescu va implementa imediat un proiect în parteneriat cu Primăria Tulcea. Scopul primordial fiind acela de reabilitarea falezei din municipiu.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *