Descinderi la locuințele unor constănțeni bănuiți de evaziune fiscală de milioane de euro

  •  
  •  
  •  
  •  

Acțiune în forță, astăzi, la Constanța. Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au efectuat percheziții la domiciliile a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Polițiștii spun că activitatea infracțională s-a desfășurat în perioada 2013 — 2015. Suspecții ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

”În fapt, persoanele bănuite, prin intermediul a mai multe societăți, care activau în domeniul comerțului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operațiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

Totodată, persoanele care dețineau calitatea de administratori în fapt ai firmelor tip ‘fantomă’ din circuitul fictiv ar fi avut ca activitate și racolarea de persoane cu posibilități financiare reduse prin intermediul cărora ar fi retras sume importante de bani din conturile bancare.

În baza facturilor emise de firmele ,,fantomă’, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 1.300.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor, sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro”, se precizează într-un comunicat al IGPR.

Potrivit anchetatorilor, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind duse la audieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *