sâmbătă, 29 februarie 2020
Acasă > Social > “Descoperă orașul prin TINEri” la Tulcea

“Descoperă orașul prin TINEri” la Tulcea

La Tulcea a fost lansat proiectul “Descoperă orașul prin TINEri”, al cărui scop este de a încuraja participarea activă a tinerilor în luarea deciziilor administrative în localitățile din care provin.

Proiectul “Descoperă orașul prin TINEri” își are originea în 4 proiecte implementate de Centrul EUDIVERS cu sprijinul programului Tineret în Acțiune, în perioada 2006-2013.

 “Ideea acestui proiect își are originea în alte proiecte implementate de Centrul EUDIVERS prin Comisia Europeană: Redescoperă-ți orașul, Tineri pro-comunitate, etc.”, ne-a spus  Cornel Ditcov, coordonatorul proiectului.

Activitățile din cadrul proiectului se vor desfășura în mai multe etape.

“Prima etapă este pregătirea proiectului. În această etapă  vor avea loc ședințe operative pentru pregătirea resurselor umane, pentru planificarea resurselor materiale și a elementelor de logistică”, ne-a declarat Andreea Croitoru, voluntar EUDIVERS.

“Al doilea modul privește managementul de proiect, în care cei 45 de  membri ai grupului țintă vor identifica, împreună cu voluntarii centrului, problemele cu care se confruntă comunitatea locală și care pot fi rezolvate prin implicarea activă a tinerilor cât și potențialul de dezvoltare cultural-istoric al cartierelor”, a afirmat Maria Floare, voluntar.

“Pe parcursul proiectului, o firmă de specialitate va realiza afișe, bannere, pliante, care vor surprinde ineditul proiectelor și care vor fi amplasate în diferite zone publice din oraș”, a spus Cristian Marcu, voluntar.

Noul proiect se adresează tinerilor din 3 comunități tulcene, una dintre ele fiind în mediul rural. Scopul este de încuraja implicarea tinerilor în comunitățile din care provin. Grupul țintă este format din 45 de tineri, câte 15 din Tulcea, Sulina si Casimcea.

“Prin toate proiectele noastre, am încercat să promovăm ideea de tineri activi în comunitate. Noi sperăm să aducem tinerii mai aproape de factorii de decizie, să aducem doleanțele lor în atenția administrațiilor publice locale”, ne-a spus Ana Lazăr, îndrumător de proiect.

Valoarea proiectului este de 4950 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *