Monday, 24 September 2018
Acasă > Editorial > Despre câinele Bursuc. Întrebări postume

Despre câinele Bursuc. Întrebări postume

Facebook m-a informat că un Bursuc, câine paralitic, dar viu și iubitor, a îndrăznit să iubească un homeless. Ca atare, n-a beneficiat de o curte, ci de un parc de joacă, n-a locuit într-o cușcă, ci într-un canal, n-a mâncat Pedigree sau Purina, ci pâine uscată, diverse resturi comestibile și boabe pe care le mai aduceau diverși cetățeni locuitori ai împrejurimilor Sălii Sporturilor. Bursuc nu s-a plâns niciodată de condițiile în care trăia, el se mulțumea cu iubirea cetățeanului homeless.

Bursuc a ajuns pe lumea ailaltă. Nu din proprie dorință, ci ajutat de un cortegiu de inși, un reclamagiu – posibil ciumec local cu grade, niște hingeri și polițiști locali (tot aia e, doar că unii sunt hingheri de câini și alții de mașini), plus un ins pe care nu-l cunosc, mare client al tuturor televiziunilor și ziarelor, pretins iubitor de animale, pe numele lui Murat.

Cortegiul de viteji nu-l analizez, m-am lămurit demult cu privire la capacitățile lor în materie de slugărnicie. Dar, asociația asta m-a lăsat într-o stare nepermisă de confuzie. Cu permisiunea dumneavoastră, voi încerca să adresez câteva întrebări (retorice, evident, doar nu credeți că am telefonul lui Guevara de Mamaia ca să mă asculte cineva):

1. O Asociație pentru Protecția Animalelor trebuie să le protejeze sau trebuie să le extermine?

2. O Asociație pentru Protecția Animalelor, dacă primește bani publici de la, să zicem, o Primărie, ar trebui să raporteze cum a cheltuit banii ăia sau nu?

3. Cuvântul Asociație presupune o asociere. Între cine, cine și cine (legea spune că trebuie să fie minimum trei), fiindcă eu, de când respir în preajma presei, n-am văzut decât un cine?

4. Dacă o Asociație are parteneriat cu Inspectoratul de Poliție, de exemplu, poate să semneze Președintele asociației în locul Chestorului de poliție?

5. Dacă reclam chiar acum că un pescăruș de pe blocul de peste drum, are stări isterice, e bolnav de sculament și este hrănit cu cârnații vecinei care face varianta, vin hingherii, protectorul animalelor și polițiștii locali?

Atât am avut să întreb. Cu siguranță nu va răspunde nimeni, ceea ce mi se pare absolut normal: au omorât ăștia ditamai flota și n-a răspuns nimeni nici până azi…

VALENTIN COMAN

Un comentariu la “Despre câinele Bursuc. Întrebări postume

  1. Este posibil ca acel caine sa fi suferit cu adevarat de o boala incurabila, cazi in care ar fi fost eutanasiat si dupa vechea lege Marinescu. Multi confunda o boala incurabila cu un accident de circualtie, unde animalul trebuie eutanasiat pentru ca agonizeaza. O boala incurabila e o boala unde chiar daca se aplica un tratament deznodamantul este tot decesul. De aceea se numeste incurabila. La o boala incurabila nu e nevoie ca animalul sa agonizeze pentru a se aplica eutanasia. Repet, eutanasia animalelor bolnave incurabil era permisa si pe legea Marinescu. Multi vad ca spun 'cainele se simtea bine'. Da, nu agoniza, dar era sau nu bolnav incurabil? Adica boala lui nu avea vindecare? Atunci, conform legii – chiar si legii Marinescu – trebuia eutanasiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.