Acasă > Editorial > Despre frustrați numai de bine

Despre frustrați numai de bine

 Să explicăm pe scurt, dar pe foarte scurt (am o grămadă de treabă zilele acestea) cum stă treaba cu fondurile Asociației cu nume lung, pe care îl uit mereu, condusă de Corina Martin. Să explicăm celor care n-ar fi în stare să conducă nici măcar o tarabă cu pătrunjel fără să o bage în gard în mai puțin de trei zile. De altfel, s-a și dovedit asta, dar oamenii au memoria scurtă și anvergura prea redusă ca să fie în stare să-și recunoască eșecul.

Așadar, când vorbim de banii respectivei asociații vorbim de niște bani privați, de un buget pe care membrii privați ai acestei asociații au convenit să-l constituie. Tot ei, adică privații, au convenit să solicite autorității locale să îl formeze ca o taxă specială cheltuită fix doar într-un anumit scop, ca să nu cheltuie bani din banii lor cu un aparat administrativ propriu (plus chestii legate de eficiență în decizie și dinamică – greu de priceput și astea când te călărește amintirea eșecului). Dintr-un resort pe care nu-l înțeleg, decât prin prisma unei generozități amuzante, privații acceptă să lase o parte din bani autorității locale, cu o condiție: să îi investească în promovarea turismului.

În aceste condiții, cu un populism abject, niște personaje, care pretins politice, care pretins jurnalistice, vor să numere banii unor privați, ba chiar fac o mare gălăgie în acest sens, deși nu au fost în stare să scoată un miau pe gură când șefa lor, pe vremea aia mare portocalie cu ghivent a declarat ritos că, citez din memorie: Litoralul nu este de interes strategic pentru turismul românesc.

Evident, n-am mari așteptări ca diverșii frustrați să înțeleagă cât de cât ce le-am descris pe scurt, din două motive: A. Funcționează pe principiul virginității absolute, iar cine nu e cu ei e împotrivă B. S-au blocat pe butonul „Răfuiala ca stil de viață”

Dar, cum ziceam, despre frustrați numai de bine…

VALENTIN COMAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.