Acasă > Sport > DETALII despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher: Fostul pilot de Formula 1 a fost operat a doua oară. Ce spun medicii

DETALII despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher: Fostul pilot de Formula 1 a fost operat a doua oară. Ce spun medicii

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a fost rănit grav într-un accident la schi, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost operat pentru a doua oară, în noaptea de luni spre marţi, au anunţat medicii de la spitalul din Grenoble, în care este internat germanul.

“S-au înregistrat semne de uşoară îmbunătăţire a presiuni intracraniene. Schumacher a fost operat pentru a doua oară, noaptea trecută”, au precizat medicii, într-o conferinţă de presă susţinută marţi.

Intervenţia chirurgicală a durat două ore, iar conform medicilor Schumacher încă nu este în afara oricărui pericol.

“Schumacher rămâne în hipotermie terapeutică şi este tot în comă indusă”, au mai spus medicii de la spitalul din Grenoble, care au menţionat că există “suişuri şi coborâşuri” în starea germanului, dar el este mai bine ca luni.

Medicii au precizat că orele următoare sunt cruciale în strategia terapeutică şi că un eventual transfer la alt spital este considerat “periculos”. “Există încă hemoragie şi hematoame în creier şi considerăm situaţia critică, chiar dacă a existat o uşoară îmbunătăţire”, au menţionat sursele citate.

De asemenea, medicii au menţionat că intervenţia chirurgicală le permite doctorilor care îl tratează pe fostul pilot să “câştige timp”. “Orele următoare snt cruciale pentru strategia noastră terapeutică. Schumacher este ai bine decât ieri, dar nu se poate spune că e în afara pericolului. Situaţia poate evolua favorabil, dar poate evolua şi nefavorabil. Familia lui este în continuare aici, la fel şi medicul său german, care ne ajută foarte mult. Nu se pune problema acum să vorbim de a treia operaţie”, au precizat reprezentanţii spitalului din Grenoble.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel. Germanul a fost operat imediat prima dată la scurt timp după ce a fost transportat la spital. Medicii din Grenoble au precizat într-o primă conferinţă de presă, luni, că Schumacher este în stare critică, în comă indusă, suferind de leziuni craniene.

sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *