marți, 11 august 2020
Acasă > Social > Dezbatere publică pe tema graţierii şi a modificării Codurilor Penale. De graţiere nu vor beneficia violatorii, criminalii, recidiviştii sau cei acuzaţi de fapte de corupţie

Dezbatere publică pe tema graţierii şi a modificării Codurilor Penale. De graţiere nu vor beneficia violatorii, criminalii, recidiviştii sau cei acuzaţi de fapte de corupţie

Florin-IordacheLa sediul Ministerului Justiției are loc, astăzi, o dezbatere publică legată de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor Penale.

Ministrul Florin Iordache a declarat că actele normative care vor pleca de la Ministerul Justiției vor corespunde observațiilor și consultării publice.

”Vreau să vă spun de la început că nu vor beneficia de grațiere nici violatorii, nici criminalii, nici cei care sunt acuzați de fapte de corupție, nici cei care sunt recidiviști și condiția principală pe care noi am pus-o este aceea de recuperare a prejudiciului”, a subliniat oficialul.

Florin Iordache a explicat că cel de-al doilea act normativ dezbătut  vine să pună în concordanţă deciziile Curţii asupra Codului Penal.

El a explicat că săptămâna trecută, Curtea Constituţională a hotărât că încă 6 articole din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală sunt neconstituţionale.

”În aceste condiţii se impune după ce vor apărea motivările pentru aceste articole, să venim din nou cu modificări”, a afirmat Florin Iordache.

Aproximativ 100.000 de oameni au ieșit în stradă, seara trecută, în București și alte orașe din țară pentru a protesta fată de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor Penale.

Protestatarii au purtat pancarte și au strigat lozinci prin care au criticat promovarea de către Guvern a celor două proiecte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *