Dezbateri pe Legea bugetului. Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” protesteză la Parlament

  •  
  •  
  •  
  •  

”Federația “Solidaritatea Sanitară” vă dorește o primăvară frumoasă și vă acordă mărțișorul luptei împotriva abuzurilor guvernanților!
Astăzi vom striga la porțile Parlamentului pentru toți eroii din Sănătate  “Decât un mărțișor în piept, mai bine dați-ne RESPECT”

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” va protesta, astăzi și mâine,  la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea şi aprobarea în plen a proiectului de Lege pentru bugetul de stat pe 2021, „asediind” parlamentarii cu revendicările lucrătorilor din sănătate.

Acțiunile de protest au ca scop determinarea parlamentarilor să adopte amendamentele la Buget care conțin modificările ce corespund revendicărilor noastre, pe primul loc aflându-se creșterea bugetului alocat sănătății și alocarea sumelor necesare pentru respectarea drepturilor legale și morale ale lucrătorilor din sănătate.

Protestele vor fi desfășurate în intervalul orar 11:00-13:30, la fiecare dintre acțiuni participând numărul maxim de protestatari prevăzut de lege în perioada stării de alertă.

Revendicările acestor acțiuni sunt cele anunțate în cadrul Protestului pentru susținerea respectării drepturilor legale și morale ale lucrătorilor din sănătate , parlamentarii primind deja pe e-mail solicitările fiecăruia dintre cei aproape 18.000 de lucrători din sănătate care au semnat pentru acest protest.

Revendicările Federației „Solidaritatea Sanitară” conțin solicitările de introducere a unor măsuri  de  protecție a lucrătorilor din sănătate, cei 98 de profesioniști decedați până acum la datorie  și faptul că doar cca. 44% dintre lucrători au fost vaccinați, dovedind cu prisosință necesitatea satisfacerea revendicărilor.

Revendicările au în vedere și eliminarea costului social al unei economii infime (cca. 0,19% din total buget) generată de tăierea drepturilor salariale legale ale lucrătorilor din sănătate. Această economie costisitoare (din punct de vedere social) a fost prevăzută de art. 1 alin. 1 din OUG nr. 226/2020, ea vizând tăierea unui drept salarial (dreptul la creșterea salariului de bază pentru cca. 35% dintre lucrătorii din sectorul public de sănătate; din care cca. 71% sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19) scadent în anul 2021.

Sursa: Comunicat Federaţia ”Solidaritatea Sanitară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *