marți, ianuarie 21, 2020
Acasă > Social > Dezvăluiri despre serviciile de informaţii. Pentru cine erau cadourile cumpărate din bani publici

Dezvăluiri despre serviciile de informaţii. Pentru cine erau cadourile cumpărate din bani publici

Florian Coldea
Florian Coldea

Un fost şef în cadrul DIPI a făcut noi dezvăliuri legate de cazul în care Gabriel Oprea şi şefi din DIPI au fost trimişi în judecată pentru folosirea fondurilor operative ale departamentului.

Procurorii DNA susţin că fondurile au fost deturnate de mai mulţi angajaţi ai MAI, printre care şeful departamentului de la acea vreme, Nicolae Gheorghe, şi fostul ministrul al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Cosmin Botila, fost şef sector control în Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă al MAI, a declarat pentru Antena 3 că printre cei care au primit cadouri se află și Florian Coldea.

Astfel, Cosmin Botila susţine că un ceas care apărea ca fiind achiziţionat din fondurile DIPI era pentru Florian Coldea, cadou cu ocazia aniversării a zece ani la conducerea SRI.

“Nota de constatare şi ce a deranjat era că acel capitol nereguli începea cu primul adjunct al şefului DIPI. Asta a fost problema, că ne-am permis. (…) Secretizăm, din păcate, aproape tot, asta este o problemă. Spectaculosul e acoperit aici de secretizare. Când ne-am asumat sarcina de a sesiza, nu ne-am dus acolo ca să scăpăm, am mers pe cale ierarhică. Ni s-a spus la început, va rog eu nu dă bine, nu merge să îl pui pe adjunctul meu aici. Da, ne cereau să scoatem acele persoane din anchetă. (…) Este o faptă din 2015, cine făcea în 2015 zece ani la conducerea instituţiei? Ghici ciupercă ce e. Da, Florian Coldea, ceasul era pentru el. Sunt câteva detalii care au fost aflate pe parcursul anului, nu cu ocazia controlului respectiv”, a  spus Cosmin Botila la Antena 3.

Reamintim, Coldea a fost suspendat săptămâna trecută din funcţia de prim-adjunct al SRI ca urmare a dezvăluirilor făcute de Sebatian Ghiţă.

Acesta a declarat că ar fi mers cu Florian Coldea în două vacanțe de lux, alături de familii și că Victor Ponta ar fi fost şantajat de Coldea pentru ca Laura Codruţa Kovesi să fie propusă la conducerea DNA.

Procuroriii susțin că fondurile de la DIPI destinate anchetelor de corupție ar fi fost cheltuite pe servicii  de protocol și alte achiziții.

Din aceste sume au fost cumpărate produse precum coşuri de cadouri, vin, whisky, țigări, cafea, rame foto, insigne de aur și un ceas.

De asemenea, “surse cu nume de femeie erau recompensate cu cantităţi mari de băuturi alcoolice ori cu încălţăminte bărbătească cu numărul „46””.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *