Diaconu nu îngroapă securea războiului cu ANI. Senatorul PNL îşi continuă recursul la ÎCCJ

  •  
  •  
  •  
  •  

Liberalul Mircea Diaconu s-a răzgândit. Continuă războiul cu ANI pe tema incompatibilităii sale ca senator cu funcţia de fost director de teatru şi anunţă că nici vorbă de vreo retragere din postul de parlamentar.

Am constatat că a apărut în presă o intoxicare privind retragerea mea din Senat. Nu am declarat niciodată aşa ceva. Menţionez cu această ocazie că nu mă retrag din Senat, din calitatea de senator. În plus, precizez că am decis să îmi menţin recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, precizează Diaconu prin intermediul unui comunicat de presă.

Iniţial, Mircea Diaconu, propus ministru al Culturii, se declarase mulţumit cu interpretarea dată de magistraţi în cazul său, care făcea din Senat şi comisia juridică a acestui for, principalul responsabil pentru starea de incompatibilitate în care a fost găsit parlamentarul liberal.

El anunţase, marţi, că îşi retrage recursul de la ICCJ privind constatarea incompatibilităţii sale întrucât a deţinut, pe lângă funcţia de parlamentar, şi pe cea de manager de teatru.

Renunţarea sa ar fi oferit deciziei Curţii de Apel Bucureşti o valoare executorie şi irevocabilă. O asemenea hotărâre ar fi avut drept consecinţă interdicţia de a ocupa funcţii publice pentru o perioadă de trei ani şi ar fi putut pune sub semnul întrebării preluarea de către Diaconu a portofoliului de ministru al Culturii.

Potrivit locţiitorului preşedintelui PNL, Relu Fenechiu, culpabil a fost scos de ÎCCJ Senatul şi nu senatorul în cauză, deci interdicţia nu există, situaţie care face din Diaconu în continuare numele susţinut de acest partid la portofoliul Culturii.

Hotărârea nu face referire la nicio culpă a domnului Mircea Diaconu. Vinovatul găsit de justiţie este Senatul, care a acceptat validarea mandatului său. Mai mult decât atât, domnul Diaconu şi-a dat demisia din funcţia de director de teatru în momentul în care a aflat că este incompatibil cu calitatea de senator. Dumnealui nu a fost nicio clipă în stare de incompatibilitate din propria culpă, tocmai din această cauză, hotărârea judecătorească nu vorbeşte de nicio interdicţie. Ori dacă nu vorbeşte, ea nu există, a explicat Fenechiu pentru EVZ.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *