miercuri, 26 februarie 2020
Acasă > Social > Din vară, trenul spre mare va face două ore și jumătate

Din vară, trenul spre mare va face două ore și jumătate

Cel puțin asta susține șeful de la Transporturi, Relu Fenechiu. Declarația ministrului vine în condițiile în care, recent, cele două trenuri Intercity care circulau spre litoral au fost sistate.

Pentru reabilitarea căii ferate Bucureşti-Constanţa s-au investit 750 de milioane de euro, însă doar pe o distanţă de 14 kilometri se poate circula cu 140 de kilometri la oră.

RELU FENECHIU, ministrul Transporturilor, a declarat că “pe această rută, furturile sunt frecvente, iar traseul în loc de două ore se face în patru şi jumătate. Pentru categoria Intercity, noi trebuie să asigurăm o viteză de aproximativ 55 de kilometri pe oră, iar oamenii plăteau banii de Intercity şi mergeau cu personalul!”

Hoţii fură aproape zilnic din componentele de pe calea ferată, iar bani pentru a fi înlocuite se găsesc cu greu. Aşa se face că, de la an la an, întârzierile sunt tot mai mari. Statisticile CFR arată că în 2012 trenurile de călători au avut întârzieri cumulate de aproape 7 ani şi nouă luni. Nu mai vorbim de vagoanele vechi şi degradate. Şefii de la Transporturi susţin că au soluţia pentru hoţii care fură cabluri şi relee. Ruta Bucureşti- Constanţa va intra la categoria obiective strategice şi va fi păzită de Jandarmerie.

RELU FENECHIU, ministrul Transporturilor, a declarat că “le promit românilor că într-un termen decent, de două – trei luni maximum, vor circula în două ore şi jumătate spre Constanţa!”

Anul trecut, pagubele totale din furturile de cale ferată au depăşit 10 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *