Acasă > Eveniment > Directorul aeroportului Kogălniceanu, fără certificat ORNISS?

Directorul aeroportului Kogălniceanu, fără certificat ORNISS?

Potrivit B1 TV, care citează anumite surse, directorul general al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, Cristian Moldovanu, nu deţine certificat ORNISS. Potrivit datelor referitoare la acest certificat, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) informează că „accesul la informaţiile clasificate NATO (nivelurile NATO/CONFIDENTIAL, NATO/SECRET şi NATO/top secret) se acordă în baza certificatului de securitate eliberat de ORNISS şi a respectării principiului nevoii de a şti (need-to-know) “, după cum se arată pe site-ul oficiului. Teoretic, prin prisma funcţiei, Cristian Moldovanu, gestionează informaţii clasificate şi secrete, chiar informaţii ale aliaţilor NATO, din moment ce la Kogălniceanu funcţionează inclusiv o bază militară americană.

Dacă se va dovedi că că directorul aeroportului nu deţine certificat ORNISS atunci se pune problema unei breșe de securitate la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, scrie b1.ro.

„Trebuie întâi să verific şi să văd dacă informaţia pe care mi-o cereţi este publică şi abia după aceea pot să vă dau informaţia, dacă este publică”, a răspuns directorul general al aeroportului solicitărilor reporterilor B1 TV.

De asemenea, nici ORNISS nu a putut lămuri această situație, răspunsul lor fiind: “În conformitate cu prevederile legale în vigoare în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate, informaţiile referitoare la statutul de securitate al unei persoane fizice/juridice nu fac obiectul Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, fiind clasificate potrivit legii”, relatează B1 TV.

Cristian Moldovanu este de fapt fostul purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa în primele două mandate ale lui Nicuşor Constantinescu.

El s-a angajat la instituţia condusă până mai ieri de Nicuşor Constantinescu după ce a lucrat ca reporter Radio Neptun şi Jurnal de Constanţa, în 2004. În momentul angajării avea 40 de ani şi nota în CV că a studiat trei ani la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Bucureşti, fără să susţină însă lucrarea de licenţă, scrie b1.ro.

Sursă: ziuadeconstanta.ro

Sursă foto: replicaonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *