duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Externe > Disneyland deschide primul parc de distracții din China

Disneyland deschide primul parc de distracții din China

Grupul american media şi de divertisment Disney va deschide, la 16 iunie, la Shanghai, primul său parc tematic din China, informează Agerpres.

Parcul Shanghai Disney Resort, a cărei deschidere a fost programată iniţial pentru anul 2015, va cuprinde tradiţionalul castel fermecat din toate parcurile Disney deschise până acum, dar care va fi mai mare decât cele din alte parcuri ale grupului.

Va mai exista un hotel inspirat din filmul “Toy Story” precum şi un teatru al cărui prim spectacol va fi o adaptare chineză a comediei muzicale animate “The Lion King”.

Grupul Disney a dat asigurări că parcul va fi adaptat la cultura chineză, conform dorinţei autorităţilor ţării.

“Când se va deschide în luna iunie, parcul Disney din Shanghai va fi o destinaţie unică de clasă mondială, autentic Disney şi cu specific chinez”, a promis Bob Iger, preşedinte director general al grupului, într-un comunicat.

Ceremonia de deschidere se va derula pe parcursul mai multor zile în districtul Pudong din Shanghai.

Parcul, care va fi deschis după 11 de ani de la inaugurarea celui din Hong Kong, reprezintă o investiţie de 5,5 miliarde dolari, făcută de grupul Disney, deţinător a 70% din acţiunile societăţii care va gestiona afacerea împreună cu grupul local Shanghai Shendi.

Actualul preşedintele chinez Xi Jinping a aprobat, în principiu, acest proiect la sfârşitul anilor 1990 pe când era unul dintre responsabilii din administraţia oraşului Shanghai. “Am votat pentru Disney pentru că face din China o piaţă de divertisment bazată pe o cultură diversificată”, a explicat el anul trecut unei delegaţii de oameni de afaceri din SUA.

Experţii chinezi au estimat că parcul va contribui anual cu până la 3,3 miliarde dolari la economia oraşului Shanghai şi va reprezenta 1% din PIB-ul său anual.

Grupul Disney nu a anunţat preţul de intrare în acest parc. Pe reţelele sociale din China, anunţarea deschiderii Shanghai Disney Resort a fost primită miercuri cu entuziasm.

Sursa: cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *