sâmbătă, 4 aprilie 2020
Acasă > Social > Disponibilizări în masă în judeţul Constanța!

Disponibilizări în masă în judeţul Constanța!

La sfârșit de sezon, numărul șomerilor a început să crească semnificativ. Rata șomajului în luna iulie s-a majorat cu 0,13 procente, de la 3,39 la 3,52. Numărul total al șomerilor înregistrați în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă la sfârșitul lunii iulie este de 10.901.

 Emilia Murineanu, director AJOFM spune că au fost doar două firme care și-au anunțat disponibilizările una care a disponibilizat la sfârșitul lunii august și a mai fost o societate care disponibilizează în luna septembrie 124 de persoane.

 Pentru a veni în sprijinul persoanelor fără locuri de muncă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă gratuit curusuri de formare profesională.

 Potrivit Emiliei Murineanu, în perioada imediat următoare agenția va decshide cursuri de îngrijitori bătrâni la domiciuliu, ospătar, vulcanizator, cofetar/patiser.

 În judeţul Constanţa, cele mai multe posturi disponibile sunt în domeniul construcțiilor.

 Emilia Murineanu a mai precizat că s-au autorizat prin centrul propriu de formare profesională pe două  cursuri în construcții și două cururi pe cursuri pentru turism bucătar șef și barman.

 Săptămâna aceasta au fost disponibile 109 de locuri de muncă însă nici unul pentru persoanele cu studii superioare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *