Distribuire corectă sau metoda Robin Hood? – Dezbatere la Radiografia Zilei

  •  
  •  
  •  
  •  

Alocările bugetare din cotele defalcate din TVA acordate după noul mecanism stabilit de către ministrul finanțelor împreună cu membrii Guvernului au generat un val de nemulțumire din partea reprezentanților administrațiilor publice locale. Zeci de localități care au în derulare proiecte europene în valoare de milioane de euro s-au trezit peste noapte că nu au primit niciun ban de la Guvern și că sunt nevoite să reducă o parte dintre cheltuieli pentru a mai avea fonduri financiare și pentru lucrările de mică infrastructură.

Constanța, Mangalia, Năvodari, Poarta-Albă, Saraiu sunt doar câteva dintre localitățile constănțene care nu au primit niciun leu de la Guvern sau au primit o sumă infimă. În schimb, localități precum Băneasa sau Dobromir au primit finanțare mai mare decât aceea primită de un municipiu de talia Medgidiei, fapt care i-a făcut pe mulți dintre aleșii locali să numească noua metodă a Guvernului drept metoda Robin Hood.

Aceeași situație poate fi întâlnită în majoritatea județelor din țară. Mulți dintre aleșii locali speră la o minune și se întreabă dacă vor primi ajutor măcar de la Consiliul Județean Constanța.

Despre nevoile financiare ale localităților constănțene, despre ce se poate face pentru ajutorarea în ultima clipă măcar a administrațiilor publice care derulează proiecte de milioane de euro, despre modul în care Consiliul Județean Constanța poate interveni la Guvern pentru remedierea unor anomalii în distribuirea fondurilor, despre posibilitatea de finanțare a anumitor proiecte de la bugetul județului, va oferi mai multe amănunte, în această seară, în cadrul emisiunii Radiografia Zilei, în calitate de invitat, Ion Radu, consilier județean din partea PSD Constanța.

Emisiunea Radiografia Zilei este realizată și moderată de George Mucianu și poate fi vizionată, începând cu ora 20:00, la postul Litoral TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *