Divergențe între Boc și Ponta

  •  
  •  
  •  
  •  

Cei doi politicieni au discutat în contradictoriu pe tema creșterii preţului gazelor, în urma acordului semnat cu FMI. Acuzat de parafarea actului care permite majorarea prețurilor chiar cu 160 la sută, Emil Boc a pasat vina pe umerii lui Victor Ponta. Emil Boc a negat cu vehemență semnarea acordului cu FMI, privind liberalizarea preţului gazelor, cu toate că pe documente apare clar semnătura acestuia.

“Acea scrisoare e produsul negocierilor pe mai mulţi ani (…) Încă din 2010 a existat expres solicitarea FMI de a trece la liberalizarea preţului la gaze. E angajament în urma aderării UE. (…)Noi nu am semnat! Ponta a semnat ce e în MO şi produce efecte juridice”, a declarat fostul premier, Emil Boc.

Actualul şef al Guvernului i-a dat replica, spunând că scumpirea gazelor este inevitabilă, fiind convenită cu creditorii internaţionali chiar de executivul condus de Emil Boc.

“E obligaţia noastră în faţa FMI. A fost semnată de Boc şi de Guvernul său cu liberalizarea preţului la energie, a fost întărită şi de Guvernul MRU, Boc minte! A semnat, nimeni nu putea să schimbe! (…) Numai Boc putea să spună că n-a semnat”, a spus premierul Victor Ponta.

Potrivit angajamentului semnat de România cu Fondul Monetar Internațional și cu Comisia Europeană,  în 2013, sunt așteptate două noi scumpiri la gaze, una de 8% în luna iulie și una de 2% în octombrie, în condițiile în care de la 1 aprilie, prețul la gaze a fost deja majorat cu 5 procente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *