Acasă > Eveniment > DNA a deschis o anchetă în cazul Arenei Naţionale

DNA a deschis o anchetă în cazul Arenei Naţionale

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie s-au sesizat din oficiu si efectueaza acte de urmarire penala in rem (fata de fapta) cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite in ceea ce priveste constructia acoperisului Arenei Nationale.

La inceputul lunii noiembrie a anului 2015, Primaria Bucuresti a decis inchiderea “Arenei Nationale” din cauza membranei acoperisului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat in Romania. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (I.S.U.).

Procurorii afirma ca, “din datele existente, rezulta ca proiectul prevedea edificarea unui acoperis de tabla, fix, pentru care exista aviz I.S.U. Ulterior, proiectul a fost modificat, fara a se cunoaste motivele care au stat la baza deciziei, prevazandu-se constructia unui acoperis retractabil, din alt material, aspect care impunea obtinerea unui nou aviz I.S.U”.

La incheierea lucrarilor, desi se stia ca nu este posibila obtinerea avizului, s-a efectuat plata catre constructor, se arata intr-un comunicat al DNA.

Construirea stadionului a costat 234 milioane euro, din care acoperisul a costat 84 milioane lei.

Sursa: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *