duminică, 27 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > DNA l-a acuzat oficial pe Tiberius Dănuț Epure

DNA l-a acuzat oficial pe Tiberius Dănuț Epure

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări penale față de învinuitul EPURE TIBERIUS-DĂNUȚ, rector al Universității „Ovidius” din Constanța, în sarcina căruia s-au reținut trei infracțiuni de luare de mită.

Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul lunii august 2012, învinuitul Epure Tiberius-Dănuț, în calitate de rector al Universității „Ovidius” din Constanța, a primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 1.000 euro, pentru a facilita admiterea fiicei persoanei de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității „Ovidius”, pe un loc destinat cetățenilor străini.
De asemenea, în cursul lunii iulie 2013, învinuitul Epure Tiberius-Dănuț a pretins, atât direct cât și prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziția unor candidați la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs.
Din banii pretinși în luna iulie 2013, învinuitul a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidați subiectele și rezolvările acestora la disciplinele biologie și chimie.

Învinuitului i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *