Acasă > Administratie > Doar o firmă ştie să menţină curăţenia în instituţiile publice constănţene

Doar o firmă ştie să menţină curăţenia în instituţiile publice constănţene

Conducerea Serviciului Public de Impozitare, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL) Constanţa a primit o singură ofertă pentru contractul prin care se solicita asigurarea curăţeniei în sediile instituţiei şi nu numai. Interesant este că ofertantul este ,,client” fidel al mai multor contracte cu instituţii publice constănţene, iar relaţia de afaceri se perpetuează în timp.

Contractul atribuit de SPITVBL Constanţa prevede ,,asigurarea curăţeniei tuturor spaţiilor închise şi deschise, incluzând birouri, holuri, scări, grupuri sanitare, perimetrul intrări al sediilor, cel exterior din jurul clădirilor, a trotuarelor şi căilor de acces şi curte interioară, acolo unde este cazul. Totodată, se va avea în vedere colectarea şi depozitarea selectivă a deşeurilor în recipienţi în afara zonei de lucru (suprafaţă totală de curăţat 4.562,34 mp)”. Valoarea estimată a acestui contract a fost între 207.693 şi 312.973 lei fără TVA – bani suportaţi din bugetul local, iar ofertantul care l-a şi obţinut a fost nimeni alta decât SC Herarconi SRL din Constanţa, care s-a oferit să presteze serviciile menâţionate anterior pentru suma de 185.847,28 lei fără TVA. De menţionat sunt două aspecte: primul că firma respectivă va presta serviciile solicitate de SPITVBL Constanţa pentru o perioadă de opt luni de la data atribuirii contractului, iar cel de-al doilea că SC Herarconi SRL a devenit o societate abonată la contractele mai multor instituţii de stat constănţene.

Evoluţia unei firme apropiată PSD Constanţa

SC Herarconi SRL a fost înfiinţată în 1998 ocupându-se, iniţial, de comerţul cu amănuntul. Ulterior, conducerea firmei a decis să schimbe obiectul de activitate axându-se pe prestarea de servicii de curăţenie. S-ar putea spune că această modificare s-a dovedit a fi extrem de inspirată, mare parte a clienţilor fiind mai ales instituţiile publice. Evoluţia s-a datorat unuia dintre asociaţi, Ion Jitaru fost membru PSD Constanţa, candidat, în 2004, pe listele PSD la alegerile locale pentru CJC, şi prieten al preşedintelui CJC. Ion Jitaru a decedat în august 2011, firma fiind preluată în 2012 de soţia sa, Carmen Jitaru.
Printre instituţiile de stat ce au apelat frecvent şi s-ar putea spune chiar permanent la serviciile oferite de SC Herarconi SRL se numără: Primăria Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, SPITVBL Constanţa, RAEDPP Constanţa, dar şi Primăria Mangalia de la care a avut un contract de toaletare a pomilor obţinut în 2009.

Contracte pe bandă rulantă de la Primăria Constanţa

Primăria Constanţa a apelat la această firmă frecvent. În timp, aceasta s-a ocupat de întreţinerea parcului de distracţii ,,Ţara Piticilor”, toaletarea pomilor, a obţinut un contract (pe 2 iulie 2010) privind „Serviciul de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor fără stăpân, neînscrise în circulaţie sau staţionate neregulamentar, de pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa, valoarea estimată a acestuia fiind 165.000 lei fără TVA. La începutul anului 2010, aceeaşi firmă obţinea de la Primăria Constanţa contractul privind furnizarea serviciului de transport persoane pentru care a încasat 7.331.461,11 lei fără TVA. Contractul prevedea asigurarea şoferilor, dar mai includea – potrivit documentelor postate atunci pe SEAP – combustibil, revizii tehnice, reparaţii uzuale, materiale consumabile, Inspecţia Tehnică Periodică obligatorie, spălat auto interior şi exterior de patru ori pe lună, anvelope la 40.000 km şi acumulator la 24 luni. Tot de la municipalitatea constănţeană a obţinut şi contractul de 333.234 lei fără TVA pentru asigurarea ,,Serviciului de imprimare/multiplicare documente şi control acces la sediul Primăriei municipiului Constanţa”, precum şi un contract în valoare de 240.699,6 lei fără TVA pentru ,,întreţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor interioare aparţinând Primăriei municipiului Constanţa”.
În mai 2012, tot Primăria Constanţa a atribuit firmei un contract pentru vopsirea stâlpilor tip ,,Electrica” şi ,,RATC”, precum şi a bordurilor din municipiu şi staţiunea Mamaia pentru suma de 73.361,34 lei fără TVA., iar lista contractelor oferite de municiplitate ar putea continua.

CJC şi SPITVBL, alţi clienţi de bază

Un alt client constant pentru SC Herarconi SRL este şi Consiliul Judeţean Constanţa, cu care a avut, la un moment dat, un acord-cadru pe patru ani privind întreţinerea şi curăţenia sediilor Consiliului Judeţean Constanţa, în valoare de 1.536.263 lei fără TVA, adică aproximativ 18 miliarde de lei vechi. Colaborarea dintre CJC şi SC Herarconi SRL datează din anul 2009 şi s-a perpetuat în timp.
Tot din anul 2009 a început şi relaţia de afaceri cu SPITVBL Constanţa, când a început să presteze servicii de curăţenie şi întreţinere. Un an mai târziu, colaborarea cu SPITVBL Constanţa avea să continuie şi să se extindă întrucât a obţinut un contract de prestări servicii de transport persoane prin punerea la dispoziţia autorităţii contractante a unui număr de patru conducători auto, cu asigurarea serviciilor de întreţinere a autoturismelor aflate în dotare (revizii periodice şi spălări interioare şi exterioare), precum şi de asigurarea combustibilului necesar, totul pentru suma de 11.165,42 lei fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *